Jaful pădurilor din Alexandria: Drăgușin a împărțit afaceriștilor și zona Peco

în Actualitate/Actualitatea politică

Alexandria este un oraș secătuit de resurse, după ce autoritățile au vândut cam tot ce a fost valoros pe redevențe infime. Pădurea a devenit un business de succes, într-un oraș cu oameni care au probleme mari și sunt prea puțin preocupați de ecologie și de aerul curat. Astfel, multe spații verzi au fost transformate în terase, parcări sau alei pentru afaceriștii locului, iar părți considerabile din păduri au fost împărțite prietenilor primarului Victor Drăgușin, actuali și foști, în timp ce aerul a devenit irespirabil.

Consilierul local al municipiului Alexandria – Gabriel Bulumac a descoperit recent, după piscina ilegală din Pădurea Vedea (care nu are nicio autorizație și ar fi fost amendată în acest sens după ce autoritățile au aflat din presă), că nici Pădurea din zona Peco nu s-a supus legii la împărțire. Potrivit acestuia, Primăria a vândut pădurea orașului care face parte din fond forestier unor personaje extrem de interesante apropiate primarului, despre care vom scrie pe larg în viitor.

„Mai toți cetățenii orașului știu seria dezvăluirilor și lungul șir de ilegalități din celebrul parc, Pădurea Vedea, locul plin de construcții ilegale, care în timp și-a micșorat dimensiunea cu mai multe hectare de teren, teren ce a ajuns din întâmplare la apropiații actualului primar. Este evident faptul că, lungul șir de ilegalități din pădure s-a întâmplat atât cu girul și sub atenta supraveghere a primarului, dar și al celor de la Poliția Locală Alexandria și Administrația Domeniului Public Alexandria. Așa cum este moda în primărie, marile jafuri se dau pe semnăturile altora. După ce am văzut cât de mult preț se pune pe bunurile orașului, am zis să văd care este situația în pădurea din zona PECO. Șoc și groază! Modul de operare este unul clasic pentru primăria municipiului: prima dată se aprobă prin HCL declararea ca bunuri aparținând domeniului privat de interes local al unor terenuri din municipiul Alexandria, iar apoi se aprobă vanzarea prin licitatie publica a acelorași terenuri apartinand domeniului privat de interes local. Ei bine, terenurile respective fac parte din fondul forestier! Practic primăria a vândut pădurea orașului, ceea ce deși este ILEGAL, pe mine nu mă mai miră, dar sunt curios ce păre au cei de la Garda Forestiera și cei din Romsilva – Direcția Silvică Teleorman. Între timp, calitatea aerului este execrabilă!”, spune consilierul local Gabriel Bulumac.

1 Comment

  1. Corect, iar in zona 1 Decembrie a construit un schelet de grinzi care arata ingrozitor si este un real pericol pentru copii din zona !

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*