liberinteleorman.ro

Jaful din PNRR. Firma unui parlamentar PSD reabilitează termic o școală din Alexandria

Firma lui Paul Stancu, parlamentar PSD, trecută în acte pe numele unui apropiat, a luat un alt contract pe bani publici de la Primăria Alexandria. Instal Polcon SRL va reabilita termic Școala Gimnazială “Ștefan cel Mare” din Alexandria pentru suma de 765.418,25 de EURO.

Paul Stancu, un cunoscut pentru controlul său asupra afacerilor din domeniul construcțiilor în Alexandria, alături de fosta TELDRUM (TEAM STAR SUD SRL), pare să fi consolidat și mai mult puterea sa după ce a devenit deputat, având și mai multă trecere la prietenul Victor Drăgușin, care a fost deseori criticat pentru modul în care a gestionat contractele publice din Alexandria.

Firma lui Stancu, din care el a ieșit oficial în 2017, a câștigat contractul 45431/5 septembrie 2023, în valoare de 1.380.390,46 lei pentru obiectivul ,,Execuție lucrări aferente obiectivului de investiții “Amenajare curte (covor asfaltic) la Liceul Teoretic Al. D. Ghica”. http://www.e-licitatie.ro/pub/notices/ca-notices/view-rfq/100400020

SC INSTAL POLCON SRL a mai asfaltat și la IPTE. Ea a obținut execuția de lucrări pentru realizarea obiectivului de investiții “Amenajare împrejmuire (spre strada Carpati-55ml), amenajare curte (alei, asfaltate teren de sport) la Colegiul Național Al.I.Cuza” pentru suma de 931.483,15 lei. https://sicap.ai/licitatii/contract/100285421

Instal Polcon SRL este cunoscută pe plan local mai ales pentru cititorii noștri. Societatea a fost administrată de Paul Stancu, fost director la HidroOlt, și are ca obiect de activitate lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale. Ne amintim că această firmă a avut lucrări importante de prestat în comuna Bogdana, acolo unde este locul de baștină al afaceristului. După nenumărate contracte cu statul, firma acestuia a ajuns să aibă o cifră de afaceri considerabilă, profitul fiind în creștere. Și ca să exemplificăm modul în care lucrează Paul Stancu, ne amintim că în comuna Bogdana s-a construit un pod fără nicio utilitate, iar lucrarea s-a dat prin încredințare directă, deși avea o valoare de 3.780.000.000 lei vechi. Din câte am reușit să aflăm, firma lui Stancu își parchează utilajele pe un teren aparținând domeniului privat de interes local al municipiului Alexandria, cu suprafața de 4491,77 mp, închiriat de la primărie pentru suma de 2500 lei lună.

Cu astfel de exemple și altele care în mod cert vor urma, în ciuda optimismului inițial și a promisiunilor guvernamentale, fondurile alocate pentru Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) vor fi un jaf la drumul mare, iar corupția și nepotismul, cu primari și contracte alocate firmelor apropiate de partidele aflate la putere vor continua.

Comunicat de presă Primăria Alexandria:

Primarul municipiului Alexandria, Victor Drăgușin, a semnat astăzi, 21.02.2024, contractul de achiziție publică de lucrări pentru realizarea obiectivului de investiții  Reabilitare termică clădire Școala Gimnazială Ștefan cel Mare, finanțat prin P.N.R.R., Componenta C5 – Valul Renovării.

Scopul investiției îl reprezintă creşterea eficienţei energetice a clădirilor publice şi îmbunătăţirea calităţii mediului, prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, reducerea consumului anual de energie primară și promovarea utilizării surselor regenerabile de energie.

Obiectivul specific vizează renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice, respectiv renovarea integrată a clădirilor publice (eficiență energetică și consolidare seismică).

Prin intermediul componentei 5 – Valul Renovării se urmărește îmbunătățirea fondului contruit printr-o abordare integrate a eficienței energetice, a consolidării seismice, a reducerii riscului la incendiu și a tranziției către clădiri verzi și intiligente, conferind respectul cuvenit pentru estetică și calitatea arhitecturală precum și dezvoltarea unor mecanisme adecvate de monitorizare a performanțelor fondului constuit și asigurarea capacității tehnice pentru implementarea investițiilor. 

Astfel, vă aducem la cunoștință principalele lucrări care vor fiexecutate de către câștigătorul licitației publice, Asocierea S.C.INSTAL POLCON S.R.L. (lider) – S.C. TOTAL CONSTRUCȚII S.R.L. (asociat). 

Precizăm faptul că procedura de licitație s-a derulat prin publicarea anunțului de participare simplificat nr. SCN1136485, pe platforma electronică pusă la dispoziție de SEAP, cu respectarea principiilor care stau la baza atribuirii contractelor de achiziţie publică,astfel cum sunt prevăzute la art. 2 din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice.

Lucrări de intervenții asupra construcției:

– anveloparea clădirii (pereți exteriori);

– placarea planșeului superior;

– placarea soclului clădirii;

– înlocuirea tâmplăriei exterioare cu tâmplărie eficientă energetic;

– se va executa șarpantă din lemn, cu  învelitoare din tablă;

– se vor monta jgheaburi, burlane și opritori de zapadă;

– se va reface sistematizarea terenului în incintă, pentru a se putea îndepărta apele pluviale cât mai  departe de clădire;

– se va realiza un trotuar de protecție perimetral, cu lățimea și panta în conformitate cu  prescripțiile în vigoare.

– lucrări de reparații la elementele de construcție care prezintăpotențial pericol de desprindere și/sau afectează funcționalitatea clădirii reabilitate energetic, inclusiv de refacere în zonele de intervenție;

– lucrări de refacere a finisajelor fațadelor.

Lucrări de intervenții asupra instalațiilor:

-modernizarea instalației de încălzire, prin folosirea de materiale și echipamente moderne, cu un randament superior, zonarea regimului de încălzire în funcție de temperatura necesară, de programul orar în care se desfășoară activități în spațiile clădirii;

-instalare centrală fotovoltaică de producere a energieie electrice din sursă solară, necesară pentru iluminat și producerea apei calde de consum;

-lucrări de intervenție la sistemul de distribuție a agentului termic și înlocuirea corpurilor de încălzire din fontă;

-lucrări de înlocuire a instalației electrice, a corpurilor de iluminat și a aparatajului de joasă tensiune;

-montare unitate ventilare cu recuperare de căldură.

Valoarea totală a contractului de achiziție publică pentru realizarea obiectivului de investiții mai sus-menționat este în cuantum de3.809.703,73 lei, inclusiv T.V.A., iar durata de execuție este de 6 luni, începând cu data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

Citește și: Primarul Alexandriei a dat cartierele I-uri și F-uri pe mâinile a doi ”afaceriști cu statul”: Gheorghe Șulț și Paul Stancu

Citește și: Schema firmelor de casă din Alexandria – Afaceriștii din cercul de interese al puterii locale

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Jaful din PNRR. Drăgușin reabilitează un bloc din Alexandria cu firma fostului viceprimar PSD

Următorul articol

Un tânăr de 19 ani, REȚINUT pentru că a condus fără permis o mașină neînmatriculată

Cele mai recente articole de Administratie