Iulian Ianculescu, responsabil pentru dezastrul produs de pesta porcină în Teleorman, pleacă în sfârșit de la Direcția Sanitar Veterinară!

în Actualitatea politică/Administratie

Direcția Sanitar Veterinară Teleorman a fost vreme de mai mulți ani condusă de Iulian Ianculescu. În general, acesta a avut obiceiul de a sta într-un con de umbră, astfel încât să se bucure de beneficiile postului de conducere, fără să miște mare lucru în jur. Totuși, izbucnirea epidemiei de pestă porcină africană în județ l-a adus pe prima pagină a ziarelor, din simplul motiv că individul n-a avut nici măcar o urmă de responsabilitate în gestionarea situației. Și astfel, județul este și astăzi fruntaș pe țară la numărul de focare de pestă porcină africană. Un lucru care trebuie amintit este acela că existența bolii în județ a fost raportată cu mare întârziere, pentru a proteja o anumită fermă de porci de la Salcia, atribuită lui Valentin Dragnea, care a avut astfel răgazul necesar pentru a tăia toate animalele și pentru a obține bani pentru carnea lor. Pentru că focarele n-au fost izolate și pentru că nu s-au luat măsuri de prevenire și informare a populației, boala s-a perpetuat dramatic și mii de porci, bolnavi sau sănătoși, au fost în cele din urmă uciși de autorități.

În acest moment, Teleormanul este județul cu cele mai multe focare de boală, astfel că putem vorbi despre 195 de focare în gospodăriile populaţiei şi 537 de cazuri la mistreţi. Singura “sancțiune” pentru Iulian Ianculescu, cel care și-a bătut joc de populație și a pus pe jar proprietarii de suine, este detașarea pentru șase luni într-un județ mai dezvoltat decât Teleormanul. Locul lui Ianculescu urmează a fi preluat de un membru al PMP Teleorman și consilier în cadrul DSVSA, Florin Rădoi. Acesta este domiciliat în comuna Frăsinet și deține două autoturisme, cumpărate în 2004. Indiferent de felul în care vor decurge lucrurile și indiferent de competența celui numit acum în locul lui Ianculescu, în privința epidemiei de pestă porcină africană nu se mai poate face nimic în Teleorman. Poate doar să se înrăutățească situația, odată cu venirea sezonului cald. Răul a fost deja făcut, iar disperarea populației e consumată.

2 Comments

 1. parchetul, DNA
  TREBUIE SA SE AUTOSESIZEZE.
  CEI CARORA LI S-AU SACRIFICAT ANIMALELE TREBUIE SA FIE DESPAGUBITI DE CEI VINOVATI PANA LA ULTIMUL LEU,
  ALTFEL TOT VOR “plati”,
  nenernicii.
  pana cand ei isi bat joc de oamenii cinstiti ??????
  vilele si masinile lor …..+

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*