liberinteleorman.ro

ISU Teleorman: 33 de intervenții în 24 de ore

22 aprilie 2021

În intervalul 21.04.2021, ora 08.00 – 22.04.2021, ora 08.00, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman au intervenit pentru protejarea vieții, bunurilor materiale și a mediului înconjurător la evenimente, după cum urmează:

24 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;

– un accident rutier, produs pe varianta ocolitoare a municipiului Alexandria, la intersecția cu DJ 504 spre localitatea Lăceni, rezultat cu 2 victime, de aproximativ 50 de ani, conștiente și cooperante, neîncarcerate, cu traumatisme la nivelul capului. Acestea au fost preluate de echipaje medicale ale SAJ și SMURD Teleorman pentru a fi transportate la spital, iar pompierii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor. Cazul a rămas în atenția autorităților competente pentru cercetări;

– o intervenție pentru salvarea unui animal (ovină) căzut într-o fântână, pe raza localității Tecuci;

3 intervenții în sprijinul echipajelor medicale ale SAJ Teleorman,  pentru preluarea unor persoane cu probleme de sănătate;

– o misiune de transport și prelevare probe COVID-19 împreună cu personalul SAJ Teleorman;

– un transport de persoane suspecte/confirmate COVID 19 către unitățile spitalicești din județ;

– o decontaminare a autospecialei utilizate în misiunile COVID 19;

– o misiune de asigurare a măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la un eveniment sportiv.

Activități de control și informare preventivă

Inspectorii de prevenire din cadrul ISU Teleorman au efectuat două controale pe linia prevenirii și stingerii incendiilor, unul la o unitate de învățământ din municipiul Turnu Măgurele, iar celălalt la o persoană atestată pentru efectuarea lucrărilor în domeniul P.S.I., aplicând pentru neregulile constatate un număr de 5 sancțiuni contravenționale. Pe timpul acestor misiuni, a fost efectuată o activitate de instruire a personalului cu privire la modul de asigurare a primei intervenții în cazul izbucnirii unui incendiu.

Pe linia prevenirii și combaterii răspândirii infecției cu virusul SARS-CoV-2, pompierii au participat alături de celelalte instituții cu atribuții de control din cadrul M.A.I. la 9 verificări în cadrul instituțiilor publice și unităților economice cu aflux de persoane din Turnu Măgurele, Dracea, Putineiu și Traian, aplicând pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală 12 sancțiuni contravenționale. De asemenea, în zonele aglomerate, pompierii au derulat 7 misiuni de patrulare, asigurând transmiterea mesajelor audio ce cuprind regulile de protecție și prevenire a răspândirii infecției cu virusul SARS CoV-2, printre care:

✅ purtarea măștii astfel încât nasul și gura să fie acoperite;

✅ igienizarea frecventă a mâinilor după contactul cu mediul extern și evitarea ducerii mâinilor la nas, gură și ochi fără spălare/dezinfectare în prealabil;

✅ evitarea locurilor aglomerate și păstrarea distanței de minim 2 metri față de persoanele din jurul nostru.

Personalul Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A. D. Ghica” al județului Teleorman va continua și în perioada următoare activitățile orientate spre siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.

Crearea unei culturi a prevenirii în comunitățile noastre prin cunoaşterea diferitelor tipuri de riscuri şi a măsurilor de prevenire a acestora, precum şi a comportamentului adoptat în cazul producerii lor, rămâne obiectivul principal al pompierilor militari teleormăneni, potrivit Compartimentului Informare și Relații Publice al ISU Teeorman – Mr. Dragomir Adrian Gelu.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Cine e investitorul strategic al lui Drăgușin care a ratat „combinația” cu piața Peco

Următorul articol

Sala de JUDO a CSS Alexandria a primit ordin de EVACUARE – Document

Cele mai recente articole de Actualitate