liberinteleorman.ro

Islazul a devenit, de ziua sa, tărâmul distracției

8 iunie 2015

Monica Vasilescu

IMG_9885 167 de ani s-au împlinit de la citirea Proclamației de la Islaz. Încă din anul 2007, având grijă de valorile locului, primarul Ion Cătălin Geară a instituit, la data de 9 iunie, ziua comunei, eveniment care a adus bucurie nemărginită în sufletele localnicilor. Și invitații au gustat din voia bună de la Islaz, amintindu-i, în mod special, pe președintele Consiliului Județean Teleorman – AdrIMG_9898ian Gâdea, prefectul Daniela Carmen Dan și deputatul Adrian Simionescu.

În lunca Dunării, distracția s-a simțit pe văile comunei dIMG_9846e la ore­le prânzului, până târziu în noapte, islăzenii petrecând o duminică fastuoasă de ziua localității lor, organizată cu drag, bun gust și muzică aleasă de către primarul Ion Cătălin Geară.

Imediat după binecuvântarea preoților din cele două sate ale comunei, Islaz şi Moldoveni, care au susținut ceremonialul religios TeDeum, dansurile şi cântecele și-au făcut debutul. Elevii Şcolilor Gimnaziale Nr. 1 şi Nr. 2 din Islaz au pășit pe scena amplasată în centrul istoric al localității, cu un frumos program artistic, coordonat de profesorii celor două şcoli: Adriana Ungureanu, Simona Şerb, Mădălina Fişcuci, Alina Boşneagu, George Stancu. A urmat Ansamblul Folcloric ”Izvoraşul”, pregătit de profesorii Constantin Dima şi Alin Fotescu. Acompaniamentul muzical a fost asigurat și de această dată de Vasile Firuţă, rapsod local, alături de nepotul acestuia, Elvis Bunea.

Dansatorii profesioniști ai Ansamblului ”Burnasul” din Alexandria și Grupul folcloric al Centrului Cultural Teleorman au fost, din nou, pe scena islăzeană, alături de directorul Elena Popa și Florin Ologeanu, folclorist care a avut dublu rol, a cântat și a moderat evenimentul. Prezent a fost și Adrian Grigoraş, dirijorul Orchestrei de muzică populară Radio. Programul a fost completat de către artiștii Florin Pârlan și Zorina Bălan.

Fiindcă iubirea inspiră muzica, iar muzica inspiră dan­sul, de la petrecere nu putea lipsi Ion Popa, un artist impecabil, aflat de această dată pe scenă într-o formulă nouă, alături de Ionuţ Perete şi Trupa Maxi din Turnu Măgurele. Ca întotdeauna, muzica de petrecere a acestora i-au făcut pe oameni să se prindă la joc, respectând obiceiurile și tradițiile locului într-un mod autentic și agreabil.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate


Articolul precedent

Unde a dispărut misteriosul proprietar al Bibliotecii din Zimnicea?

Următorul articol

Realizarea măreață a primarului zimnicean Petrică Pârvu…

Cele mai recente articole de Actualitate