liberinteleorman.ro

Irina a lui Dragnea: ”Omul are dureri insuportabile şi este lăsat să se chinuie”

10 septembrie 2020

Iubita lui Liviu Dragnea, Irina Tănase, s-a supărat după ce Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a spus că Dragnea inventează probleme în pușcărie. Irina Tănase a scris pe contul de Instagram că fostul lider social democrat are parte în penitenciar de tratament discriminatoriu, nefiind lăsat să meargă la ce spital vrea el.

„În urma declaraţiie de presă făcută de avocată, ANP confirmă că Liviu are dreptul să ceară să fie consultat în orice unitate spitalicească în afara ANP. Şi că poate solicita să facă asta contra cost, inclusiv în spitale private care se află în relaţie constractuală cu o casă de asigurări de sănătate.

Adică voie are, legal este, dar totuşi nimeni nu ţine cont de cererile făcute de el… de 3 luni încoace. Şi apoi mai spune tot ANP-ul că aplică regimul de detenţie şi tratamentul medical NEDISCRIMINATORIU? Păi cum, dacă tot ei spun că are voie să ceară să meargă unde vrea el, şi nu este dus?“, scrie Irina Tănase pe pagina sa de Instagram.

„Şi mai mult, unde este garantată demnitatea umană când omul are dureri insuportabile şi este lăsat să se chinuie?! Când nu interesează pe nimeni că de 3 luni tot face cereri şi reveniri la cereri să i se permită să meargă la un spital să îl consulte un specialist care îi cunoaşte istoricul medical?!?!

Şi dacă activităţile sunt reglementate de lege, unde scrie în lege că trebuie retras de la muncă în cazul unei anchete disciplinare? NU SCRIE! Aia s-a făcut în baza unei decizii a Directorului ANP, nu în baza LEGII!!!! Să că mai spun şi altele?”, mai scrie Irina Tănase pe Instagram.

Flavia Teodosiu, conferință specială pentru Dragnea

Apărătoarea lui Dragnea – Flavia Teodosiu a acuzat abuzuri la adresa clientului său şi spune că starea de sănătate a fostului șef al PSD s-a agravat în închisoare, în ultimele trei luni.

”Clientului meu i s-a agravat starea de sănătate în ultimele trei luni, urmare a unor decizii injuste luate la nivelul Administrației Naționale a Penitenciarelor, respectiv a Penitenciarului Rahova. Afecțiunile clientului meu erau cunoscute publicului cu mult înainte de începerea executării pedepsei privative de libertate, fiind cunoscut că a fost luată în calcul o operație mai amplă. Domnul Liviu Dragnea are mai multe hernii la nivelul coloanei, o parte aflată în zona cervicală și o parte în zona lombară”, a spus Flavia Teodosiu, într-o conferință de presă în care a deplâns starea lui Dragnea.

În plus, avocata reclamă abuzuri la adresa clientului său. ”Dreptul la plimbarea zilnică și cel privind participarea la activități de reintegrare socială se asigură în conformitate cu prevederile Legii nr. 254/2013”, precizează instituția.

Reacția Administrației Penitenciarelor

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a reacționat și a respins, într-un comunicat, acuzațiile făcute de avocata lui Liviu Dragnea care susține că starea de sănătate a fostului lider PSD s-a agravat în detenție.

Administrația Penitenciarelor precizează că toate persoanele private de libertate beneficiază de aceleași reguli în privința regimului de detenție și a tratamentului. Redăm în continuare comunicatul integral al ANP: 

”Având în vedere dezbaterile publice care vizează aspecte din executarea pedepsei privative de libertate a unei persoane aflate în custodia Penitenciarului București-Rahova, precizăm:
Sistemul administrației penitenciare asigură, în conformitate cu prevederile legale și în condiții care garantează respectarea demnității umane, aplicarea regimului de detenție și a tratamentului recuperativ în mod unitar, nediscriminatoriu, pentru toate persoanele private de libertate.
Persoanele condamnate beneficiază de asistență medicală, tratament și îngrijiri în mod gratuit sau contra cost, în condițiile legii, la cerere sau ori de câte ori este necesar, conduita terapeutică fiind stabilită de personalul medical propriu sau cel al unităților sanitare din afara sistemului penitenciar, după caz.
Totodată, în considerarea aceleiași perspective de legalitate, dreptul la plimbarea zilnică și cel de participare la activități de reintegrare socială se asigură în conformitate cu prevederile Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal.
Subliniem că, prin activitatea judecătorului de supraveghere a privării de libertate, desfășurată la nivelul unității penitenciare, exercitarea drepturilor prevăzute de Lege pentru persoanele custodiate este permanent supusă supravegherii și controlului legalității.”

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate


Articolul precedent

Mara Calista, nou proiect legislativ: creșterea natalității, susținerea proaspetelor familii și educația timpurie

Următorul articol

EXCLUSIV! Amenințarea primarului: „O să vezi ce-o să pățești! – asta mi-a zis Drăgușin la telefon!”

Cele mai recente articole de Actualitatea politică