liberinteleorman.ro

Ion Popa, nelipsit de la Ziua Comunei Islaz

22 mai 2015

Monica Vasilescu

ion popa -Duminică, 7 iunie, localnicii comunei Islaz sunt așteptați în centrul comunei pentru a sărbători Ziua Islazului, mai exact, 167 de ani de la citirea Proclamației (1848). Primarul Ion Geară îi va întâmpina pe cetățeni cu voie bună și cu un program artistic din care nu vor lipsi recitalurile unor artiști ai locului. Printre cei care vor anima atmosfera se numără Ionuţ Perete, Ansamblul Burnasul, Florin Pârlan. Evenimentul va fi încununat de Ion Popa, îndrăgitul artist care nu lipsește de la nicio activitate organizată de Primăria Islaz.

Pentru cei care nu știu, amintim că prima atestare documentară a acestei comune datează din 9 iulie 1569. În iunie 1848, a avut loc Adunarea populară care a aprobat Proclamația de la Islaz, adică programul Revoluției de la 1848, elaborat de Ion Heliade Rădulescu. Evenimentul marchează începutul revoluției burgheze în Țara Românească.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

2 Comments

  1. Cinste D-lui primar de la Islaz.. Omul vrea sa asculte muzica populara ..
    Maimutoiul asta de la Turnu Magurele , numit Cuclea ( scuze ca i-am scris numele cu litera mare ca nu merita ) , a luat numai muzica usoara.. ca de…asa se spala banii..

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Florin Ologeanu – 45 de ani de carieră

Următorul articol

Angelică Iliescu sau… cum îți vinzi convingerile pe un poligon?

Cele mai recente articole de Cultură

Ziua Universală a Iei

Biblioteca Județeană Marin Preda Teleorman, instituție aflată sub autoritatea Consiliului Județean Teleorman, marchează marți, 25 iunie 2024, începând cu ora 13.00, la