liberinteleorman.ro

Ion Popa, în postură inedită la Zilele Alexandriei

29 august 2015

Monica Vasilescu

ion popaIon Popa este artistul cu voce excepțională, care are ca scop aducerea publicului către muzica de calitate. Discipol al neegalaților Tudor Gheorghe și Gil Dobrică, Ion de la Izbiceni, așa cum își spune, face spectacole într-un stil propriu, adunând în jur oameni ce îi devin prieteni încă de la primele interacțiuni.

Devenit un apropiat al județului nostru, Ion Popa a revenit printre oamenii care-i îndrăgesc glasul, la Zilele Municipiului Alexandria, aici unde a cântat pentru al doilea an consecutiv. Dacă anul trecut, în recitalul său, a mizat pe melodiile care l-au făcut cunoscut, de data aceasta, la cererea Primăriei Alexandria, Ion Popa s-a remarcat prin cântece având repere autentice din folclor. Artistul a îmbrăcat cămașa românească și a susținut un spectacol de excepție, acompaniat de Taraful Cnelu ploiesteanuentrului Cultural Teleorman.

Fiind un virtuoz în interpretarea la chitară, Ion Popa nu a plecat de acasă fără instrumentul său de suflet și, cu glasu-i specific, a trecut cu degajare de la muzica populară la cea folk, creând, ca de obicei, o atmosferă neasemănată.

Spectacolul dedicat serbării Alexandriei, prezentat de Iuliana Tudor, a continuat cu muzică lăutărească. Pe scenă au mai urcat Ansamblul ”Burnasul”, Nelu Ploieșteanu, Maria Buză și Ionel Tudorache. În prezența acestor evenimente muzicale, a avut loc deschiderea oficială a Zilelor Municipiului Alexandria, salutată și de către primarul Victor Drăgușin, în cuvântul său susținut în fața sutelor de alexăndreni prezenți la aniversare.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

„Retrospectiva” artiștilor locali, o expoziție deosebită de pictură și grafică

Următorul articol

Accident pe centura Alexandriei

Cele mai recente articole de Cultură

Ziua Drapelului, la bibliotecă

Biblioteca Județeană Marin PredaTeleorman, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Teleorman, marchează miercuri, 26 iunie 2024, începând cu ora 10.30, Ziua Drapelului național printr-o serie de activități culturale, ateliere de lucru cu copiii asociației DAI O ȘANSĂ la compartimentul împrumut pentru copii și expoziții tematice. Ziua Drapelului Național a fost proclamată prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998, în data de 26 iunie. Culorile drapelului național, roșu, galbenși albastru, sunt aceleași de la Revoluția română din 1848, doar dispunerea, raportul și intensitatea culorilor diferă.