Ion Popa, în postură inedită la Zilele Alexandriei

în Cultură

Monica Vasilescu

ion popaIon Popa este artistul cu voce excepțională, care are ca scop aducerea publicului către muzica de calitate. Discipol al neegalaților Tudor Gheorghe și Gil Dobrică, Ion de la Izbiceni, așa cum își spune, face spectacole într-un stil propriu, adunând în jur oameni ce îi devin prieteni încă de la primele interacțiuni.

Devenit un apropiat al județului nostru, Ion Popa a revenit printre oamenii care-i îndrăgesc glasul, la Zilele Municipiului Alexandria, aici unde a cântat pentru al doilea an consecutiv. Dacă anul trecut, în recitalul său, a mizat pe melodiile care l-au făcut cunoscut, de data aceasta, la cererea Primăriei Alexandria, Ion Popa s-a remarcat prin cântece având repere autentice din folclor. Artistul a îmbrăcat cămașa românească și a susținut un spectacol de excepție, acompaniat de Taraful Cnelu ploiesteanuentrului Cultural Teleorman.

Fiind un virtuoz în interpretarea la chitară, Ion Popa nu a plecat de acasă fără instrumentul său de suflet și, cu glasu-i specific, a trecut cu degajare de la muzica populară la cea folk, creând, ca de obicei, o atmosferă neasemănată.

Spectacolul dedicat serbării Alexandriei, prezentat de Iuliana Tudor, a continuat cu muzică lăutărească. Pe scenă au mai urcat Ansamblul ”Burnasul”, Nelu Ploieșteanu, Maria Buză și Ionel Tudorache. În prezența acestor evenimente muzicale, a avut loc deschiderea oficială a Zilelor Municipiului Alexandria, salutată și de către primarul Victor Drăgușin, în cuvântul său susținut în fața sutelor de alexăndreni prezenți la aniversare.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*