Ion Moise Bădulescu, din Mioveni, a câștigat Trofeul “Ghiocelul de aur”

în Cultură

Monica Vasilescu

moise badulescuFestivalul Naţional de Muzică Uşoară ”Primăvară în Teleorman”, dotat cu trofeul “Ghiocelul de Aur”, s-a încheiat. Cortina ediției cu numărul 46 a concursului a fost trasă joi seara, atunci când premianții au urcat pe scena Casei de Cultură din Alexandria, după ce, cu o seară înainte, au concurat pentru marele premiu.

Festivalul, care de-a lungul anilor a prezentat publicului creaţii de valoare în cele mai bune interpretări, nu s-a dezis de menirea lui nici în această ediţie. 17 concurenţi veniţi din mai multe părți ale ţării au demonstrat că şi printre tineri se regăsesc adevărate talente muzicale. După ce concurenţii au interpretat într-un mod profesionist câte două cântece, juriul festivalului care se regăsește printre cele mai longevive din țară, format din compozitorul Viorel Gavrilă, coordonatorul Redacţiei Radio România Actualităţi – Titus Andrei, directorul Centrului Judeţean pentru Promovarea şi Conservarea Culturii Tradiţionale Teleorman – Elena Popa, artistul Adrian Sînă și impresarul Marius China de la Spring Media Group, a desemnat laureaţii.

Oamenii de muzică au decis ca premiul “In memoriam Şerban Georgescu” să revină concurentei Giana Pană din Teleorman, după ce a excelat muzical pe scenă, iar premiul de popularitate să fie acordat lui Cezar Gună din Alexandria, care a mai obținut un premiu special constând într-o producție muzicală, promovarea unui single. Premiul al III-lea a fost obţinut de către Adriana Gavrilă, în timp ce premiul al II-lea al festivalului a fost revendicat de Octavian Broșteanu, artistul nostru care a impresionat publicul prin vocea de excepţie, dar şi prin interpretarea fără echivoc a piesei “ Eternitate”. Juriul a hotărât ca premiul I să se acorde concurentei Irina Ionescu. Trofeul Festivalului “Ghiocelul de aur” a fost obţinut Ion Moise Bădulescu, din Mioveni, care a interpretat excepțional două cântece, dar a avut un mai mare impact cu ”Să nu-mi iei niciodată dragostea”. Concurentul este un obișnuit al scenei, a participat la numeroase concursuri muzicale naționale și internaționale, el a avut onoarea să cânte de trei ori cu celebrul Albano.

Pe lângă câștigători, au mai concurat următorii: Beatrice Popescu – Alexandria, Andra Mareş – Roșiorii de Vede, Alina Ceucă – Bistrița Năsăud, Dragoș Anghel  – Râmnicu Sărat, Ana Maria Roşculete – Craiova, Bianca Popescu – Piteşti,  Eduard Hanuseac – Suceava, Elena Pop – Bistriţa Năsăud, Iulia Constantin – Constanţa, Delia Popescu – Craiova şi Iulian Selea – Piteşti.

Per total, la discuția finală, Festivalul Naţional de Muzică Uşoară ”Primăvara în Teleorman”, dotat cu trofeul “Ghiocelul de Aur”, a primit numai laude, mai ales că anul acesta s-a derulat cu acompaniament live. În cadrul unei conferințe de presă, reprezentanții juriului Viorel Gavrilă și Titus Andrei au apreciat faptul că autoritățile continuă să acorde importanță unei activități în care se promovează muzica ușoară și și-au exprimat dorința ca numele festivalului să fie modificat.

Ca în fiecare an, momentele de premiere au fost alternate cu cele artistice, publicul fiind invitat, de către prezentatorul Kamara, să cânte şi să danseze alături de trupa Maxim, Alb și Negru, Lidia Buble și Adi Sînă. Recitalurile artiștilor au fost primite cu bucurie, mai ales de către tineri.

2 Comments

  1. Un juriu decrepit, părtinitor și cu gusturi muzical-artistice cel puțin îndoielnice, o orchestră jalnică, prost pregătită și incapabilă să asigure un suport real concurenților (deși într-una anumit caz se pare că dirijorul a fost capabil să urmărească și să secondeze vocea – poate datorită colaborării îndelungate dintre cei doi, în relația profesor-elev ☺)… în concluzie, tot o treabă românească bazată pe spirit de șușă și nepotism!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*