Invitație la film

în Cultură

Monica Vasilescu

frati-de-cantecDupă ”Roboțelul de aur”, ”6 grade” și ”Toto și surorile lui”, cinefilii sunt așteptați la o altă proiecție din seria celor opt filme documentare care vor rula la Alexandria prin programul KineDok, implementat de Asociația One World România cu sprijinul Programului Creative Europe Media, în parteneriat cu ziarul Liber în Teleorman.

”Frați de cântec”, regizat de Balász Lévai, este următoarea peliculă destinată celor care îndrăgesc  documentarele. Filmele vor rula, de regulă, în ultima vineri din lună, la Restaurantul Unicom din Alexandria, locație care, prin bunăvoința omului de afaceri Ion Codrea, se va transforma în cinema pentru câteva ore. ”Frați de cântec” va rula vineri, începând cu ora 19.00, iar intrarea este gratuită. Filmul spune povestea unui interpret de muzică folk, care se recuperează după un accident de mașină aproape mortal. Între timp, compune un cover după un pop icon proaspăt ieșit de la dezintoxicare, inserând un motiv al unei trupe românești de muzică folk și transformând-o astfel în cel mai mare succes cântec din ultimul deceniu în Ungaria.

KineDok powered by One World Romania (o asociație care organizează de nouă ani de zile singurul Festivalul internațional de documentar din țară) implementează acest proiect la nivel de țară, în comunitățile mici, iar filmele rulează în spații neconvenționale cu vad cultural pentru a atrage și acea parte a publicului care se simte constrânsă de rigiditatea unui cinematograf.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*