Investiție de peste 100 milioane euro în fabrica de rulmenți din Alexandria

în Actualitatea politică/Dezvăluiri

Compania japoneză Koyo pregătește o investiție spectaculoasă pentru punctul său de lucru din Teleorman. Asta echivalează cu noi locuri de muncă, dar și cu o dezvoltare semnificativă a zonei Teleormanului, evitată, în general de către investitori. Vorbim despre o infuzie de capital de peste 100 de milioane de euro, care vor ajunge la Koyo Alexandria treptat, pe măsură ce noua linie de producție se va consolida. Pentru început, investiția se ridică la aproximativ 30 de milioane de euro și șapte specialiști români vor pleca trei luni în Japonia pentru specializare, procedurile de fabricare a rulmenților necesari fiind cu totul noi pentru angajații fabricii din Alexandria. În acest context, ministrul român pentru Mediul de Afaceri și Comerț s-a întâlnit astăzi la Alexandria cu președintele JTEKT Corporation Japan, Tetsuo Agata, în vederea dezvoltării afacerii Koyo din România, principalul punct de lucru al acesteia aflându-se în reședința județului Teleorman.

Evenimentul a avut drept obiectiv planurile de dezvoltare a afacerii cu rulmenți, investitorul japonez intenționând să investească peste 100 de milioane de euro în fabrica de la Alexandria. Vizita delegației japoneze, din care au făcut parte membri importanți ai board-ului JTEKT, marchează o nouă etapă în extinderea afacerilor pe care concernul le are pe piața autohtonă. Favorizată va fi fabrica de rulmenți de la Alexandria, unde se pregătește amplificarea liniei de producție și îmbunătățirea acesteia.

La întâlnire au participat și autoritățile locale din județ, interesate în mod direct de investiție, printre ele numărându-se primarul Alexandriei, Victor Drăgușin, și prefectul județului, Florinel Dumitrescu. Aceștia i-au însoțit pe ministrul Ștefan Radu Oprea și pe cei din delegația japoneză la o plimbare prin fabrica din Alexandria și, la final, au plantat, potrivit tradiției, și un cireș în fața fabricii. 

De altfel, ministrul Ștefan Radu Oprea a remarcat activitatea deosebită a celor care conduc fabrica de rulmenți din Alexandria, fapt care a determinat compania japoneză să ia în calcul o asemenea infuzie de capital în România.

“Sunt onorat să mă aflu aici și să văd că această afacere are viitor în România și cum spuneau știu cât de dificil e să aduci un proiect într-o fabrică. Și faptul că ați ales România pentru o nouă investiție, trebuie să spun felicitări managementului acestei fabrici, pentru că este evident că aici au reușit să demonstreze că țara noastră e încă competitivă.”

Potrivit directorului de resurse umane al fabricii de rulmenți din Alexandria, Gabriel Nădrag, investiția despre care se discută acum face parte din una mult mai mare, de peste 100 de milioane de euro, dar momentan vorbim despre 30 de milioane de euro care vor fi direcționați către punctul de lucru din Alexandria. 

” Pornind de la această necesitate, ca noi să ne dezvoltăm afacerile, acest tip de rulmenți pe care noi nu l-am mai produs, care înglobează tot ce are roata mașinii, investiția aceasta începe de la zero. Intenția noastră este să producem în firmă toate componentele acestor rulmenți. Ceea ce noi inaugurăm acum este deschiderea unei investiții. Discutăm despre o linie de producție întreagă. Șapte specialiști de la noi vor merge în perioada următoare în Japonia și vor sta trei luni pentru specializare, după care aceștia vor veni și vor instrui pe ceilalți salariați care vor munci pe aceste linii, fiind un proces absolut nou.”

 Koyo România are în acest moment două puncte de lucru în România, unul în București și unul în Alexandria, însă cel mai important este cel din Alexandria, unde se și produce cea mai mare parte din rulmenții pe care compania îi vinde în întreaga lume. 

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*