liberinteleorman.ro

INVESTIGAȚIE: Caracatița Tel Drum – Prin ce societăți se îmbogățesc acum oamenii lui Liviu Dragnea

11 aprilie 2024

Tel Drum, una dintre cele mai faimoase afaceri cu statul din România, și-a câștigat faima la nivel național, purtând în denumirea sa primele litere ale județului Teleorman. În spatele acestui conglomerat economic s-a aflat Liviu Dragnea, figura dominantă a politicii românești până în momentul în care a fost condamnat la închisoare și a devenit deținut de drept comun la Rahova.

Tel Drum a servit drept pilon fundamental al ascensiunii lui Dragnea și a Partidului Social Democrat (PSD), finanțând în mod constant campaniile politice și proiectele partidului. Cu rădăcinile sale în Teleorman, Tel Drum s-a extins rapid, construind legături și ramificații în cele mai pesediste regiuni ale țării.

Acuzații de corupție, favoritism și utilizarea resurselor publice în interes personal au fost adesea aduse în discuție în legătură cu activitatea sa. În ciuda acestor probleme, Tel Drum a continuat să prospere, beneficiind de contracte publice și de sprijin politic.

Cu toate că figura lui Dragnea a dispărut din peisajul politic, Tel Drum a rămas un simbol al unui sistem economic marcat de favoritism politic.

Astfel, în 2024, cu aceleași conexiuni politice, rețeaua financiară a oamenilor apropiați lui Liviu Dragnea continuă să prospere, adaptându-se la schimbările din peisajul economic și legal al României.

După ce Tel Drum a intrat în insolvență, fiind judecată și anchetată pentru fraude cu fonduri europene și având conturile sub sechestru, oamenii din companie și-au făcut cuib în alte firme și au continuat să obțină contracte publice.

Pentru a face această investigație, am pornit analizând structura Tel Drum într-unul dintre ultimele documente oficiale în care oamenii lui Dragnea mai apar cu toții în același loc. Și anume de la Hotărârea nr.4/28.11.2017 prin care acționarii decid convertirea acțiunilor la purtător în acțiuni nominative. Adică prin care oamenii se pregăteau să încaseze banii pentru efort.

Citește continuarea pe mediaquality.ro

Citește și: Tel Drum a recuzat judecătorii din dosarul de corupție în care 3 directori au fost condamnați

În timp ce își așteaptă condamnarea, omul lui Dragnea cere ștergerea unui comentariu de pe site-ul Liber în Teleorman

Motivare în dosarul TelDrum: De ce au fost condamnați cu suspendare Petre Pitiş, Mircea Vişan şi Florea Neda

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

2 Comments

  1. Mda…nesimtire curata…in loc sa moara de foame, ei s-au apucat sa munceasca.
    Totusi trebuie sa recunoastem, Teldrum a facut cele mai grozave drumuri din judet in comparatie cu ce se „lucreaza” acum.

  2. Felicitări pentru tot ce ai realizat !
    Din păcate mafia ,justiția ,poliția ,au rămas cam la fel ,,au mai schimbat câte ceva intr e ei !
    Exilata mafie PSD și mafie PNL !
    Succes în activitate !

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate


Publicitate

Articolul precedent

Importanța analizei statistice în pariurile sportive

Următorul articol

Controale medicale gratuite pentru boli de inimă, diabet și hepatitele B și C, în Teleorman

Cele mai recente articole de Actualitate