liberinteleorman.ro

Între ce rele alegem…

12 martie 2016

Monica Vasilescu

culiseNe-am săturat sau neam săturat. Niciuna dintre variante nu este greșită atunci când vorbim despre alegeri. Despre alegerile electorale pe care le-am făcut fiecare dintre noi la un moment dat în viață. Unii am ales din convingere, având încredere într-un partid sau într-un om, alții am votat dintr-un interes personal sau de grup. Cu toții am greșit și am realizat că atât principiile cât și lipsa lor ne-au adus în situația de a fi cel mai sărac județ din România. Teleorman este sărac din prea multe puncte de vedere. Aici banii sunt puțini spre deloc, investitorii (primăverii) nu rămân niciodată peste anotimp, iar cultura se servește cu porția. Cu o porție mult prea mică pentru a avea efecte în a ne reveni înainte de a deveni cu toții o cultură ecologică. Și nu suntem departe de acest fenomen, dacă analizăm un pic politica și vedem că pe tot frontul bătălia se dă la fel, doar armele diferă.

La PSD a fost mereu liniște. Roșiaticii au știut mereu să-și țină oamenii aproape și să le dea câte o gură de oxigen atunci când aceștia au simțit lipsa aerului. Cu funcțiile la purtător și cu gura închisă, politicienii de Stânga au obținut de când se știu procente uluitoare și nu s-a uitat nimeni la dezastrul total lăsat în urma lor, într-un Teleorman cu oameni fără de speranță, în care doar căpitanul de județ a avut măiestria de a realiza o gospodărie pe multe locuri de casă, cu ieșire la două străzi importante din Alexandria. La fel este și acum, chiar dacă mulți stau cu sufletul la gură și cu ochii pe geam să poată întâmpina brigada mascaților, care mai luminează câte puțin bezna lăsată peste județ de când a pus politica roșie poprire pe el.

Privind în curtea PNL-ului, ne dispare orice speranță și observăm cu precizie că au ieșit din nou în evidență tensiunile interne. Spălarea rufelor în public este iar activitatea principală a liderilor formațiunii, care au uitat de pactul inițial în care ar fi fost mai util să-și spună nemulţumirile acasă, evitând barierele de comunicare atunci când scopul comun o cere.

Apropierea alegerilor locale face ca spiritele să se tulbure din nou în sânul partidului galben, astfel că unii îşi anunţă candidaturile, alţii le neagă, unii spun că în partid e pace, alţii îşi ascut cuțitele pentru a se putea apăra sau ataca… un adevărat haos. Și nu știm dacă jocul de-a candidatul are scopul de a deruta adversarul, care nu prea ar avea cum să se afle în starea de a-și stabili o strategie în funcție de ceea ce oferă cei de pe partea cealaltă a baricadei și nici nu putem suspecta pe nimeni din Opoziție că ar avea vreo știință despre planificarea politică. Știm sigur, însă, că, în Teleorman, PSD a plecat întotdeauna din pole-position și că PNL a ales de fiecare dată varianta negocierii cu marele adversar. Așa am ajuns ca și în prezent să întrebăm între ce rele mai alegem…

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

2 Comments

  1. La 5,000 candidatura, la milionulea partid, panglicarul Fierarescu, cu duo Gatlani, parintii puscariasului Ion Dilau…Vine din spate analfabetul handicapat Nutza, si in frunte Duska-brojditorul!!!Tor sa votezi neneaca!!!!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Lucrări de modernizare, întreținere și reparații curente la Roșiori

Următorul articol

Eu pe cine votez? – Dumitru Goldbach vrea medalia de aur la alegerile pentru Primăria Alexandria

Cele mai recente articole de Din culisele politice