INTERVIU: Hair-stylistul Alis Cristache a transformat pasiunea în profesie după o dezamăgire

în Interviu

Monica Vasilescu

alis cristache (2)Cunoscută de ani buni în Alexandria ca un profesionist în domeniul hair-stylingului, Alis Cristache nu a plecat de la început în viață cu gândul să tundă și să coafeze. După o lungă pregătire și practică, a ajuns să transforme fizionomii și să înfrumusețeze chipul unei femei din câteva mișcări. Acum sunt zile în care este nevoită să-și refuze clientele din lipsă de timp. Experiența a căpătat-o în cursul vremii, participând la a seminarii, workshopuri, demonstrații, traininguri, lansări de trenduri și produse.

Într-un interviu pentru ziarul Liber în Teleorman, Alis a vorbit despre gândurile de început în acest domeniu, despre experiența sa ca întreprinzător, dar și despre trendurile în materie de tunsori și culori. Citiți un interviu interesant cu hairstyl-istul Alis Cristache.

Reporter: Alis, povestește-ne pentru început cum te-ai îndreptat către profesia de hair-stylist? Ți-ai dorit să o practici sau așa a fost să fie?

Alis Cristache: Întotdeauna mi-au plăcut lucrurile care țin de domeniul artei. Am avut tot timpul un hobby pentru păr, dar nu știam prea bine ce vreau. Am terminat liceul și apoi o facultate cu profil contabil. Alegerea a venit în urmă cu 8-9 ani, atunci când o companie multinațională de telecomunicații mi-a refuzat angajarea. Am fost atât de dezamăgită încât am crezut că nu voi avea niciun viitor într-un oraș așa mic. Și atunci am zis: de ce să nu fac dintr-un hobby o meserie? Și încet, încet am început să învăț, am observat că lumea dorea lucruri noi în materie de hairstyle, am mers la cursuri, m-am perfecționat, pentru că mi-am dorit să aduc în Alexandria un nou concept de coafuri, culori și tunsori!

Reporter: Cum ai reușit să ai o afacere a ta? Merită?

Alis Cristache: În general, găseam tot felul de motive pro sau contra începerii unei afaceri pe cont propriu, care mă țineau tot timpul în loc. Dar cu multă muncă am reușit ceea ce tot amânam. Acum mă bucur ca am făcut-o, pentru că treptat am reușit să o aduc acolo unde mi-am dorit. Se merită, dacă în ceea ce faci pui foarte mult suflet!

Reporter: Este roditoare această profesie?

Alis Cristache: Da, este doar dacă te preocupă cu adevărat. Trebuie să muncești foarte mult ca să fii tot timpul la zi cu ce apare nou.

Reporter: Ce planuri mai ai cu business-ul pe care l-ai pus pe picioare?

Alis Cristache: Îmi doresc foarte mult să îmi extind afacerea, pentru că de multe ori mă aflu în imposibilitatea de a răspunde tuturor solicitărilor venite din partea clientelor.

Reporter: Ce le-ai spune celor care doresc să facă ceea ce faci tu?

Alis Cristache: Aș vrea să le spun cât de minunat este să trăiești cu pasiune, să îți placă ceea ce faci, să te trezești dimineața cu dorința de a te apuca de treabă!

Reporter: Îți mai amintești care a fost primul model inedit de hair-style realizat ?

Alis Cristache: În urma cu mult timp, colaboram cu o revistă dedicată femeilor de afaceri. Atunci am făcut o coafură gen anii 1900.

Reporter: Dar cea mai mare provocare ?

Alis Cristache: Cea mai mare provocare mi se pare fiecare mireasă care intră în salon!

Reporter: După nenumărate modele realizate în podoaba capilară, care dintre ele a reprezentat cea mai tare creație a ta?

Alis Cristache: Coafurile pe care le-am realizat la un curs alături de talentata Victoria Schimbator sunt într-adevăr cea mai mare capodoperă a mea.

Reporter: De ce ai rămas să profesezi în Alexandria ?

Alis Cristache: Pentru că aici femeile sunt foarte frumoase, cochete și tot timpul deschise la tot ce apare nou în materie de hair!

Reporter: Ești una dintre cele mai cunoscute în acest domeniu… ai avut și cliente nemulțumite?

Alis Cristache: Bineînțeles, se întâmplă să nu fii compatibil cu o persoană ori să nu înțeleagă că alegerea pe care ea o face nu este una potrivită. În general fac tot posibilul să nu existe conflicte.

Reporter: De ce vin femeile la coafor, de fiță sau de nevoie?

Alis Cristache: Un păr frumos este dorința oricărei femei! Tunsoarea și coafura trebuie să scoată ce este mai frumos din trăsăturile noastre, să pună în valoare nuanța tenului, culoarea ochilor, forma feței… cu siguranță, femeile vin la coafor de nevoie!

Reporter: Eşti un om tonic şi pozitiv. Mereu calmă, mereu drăguţă. Nu te enervezi niciodată, nu-ţi vine să izbucneşti?

Alis Cristache: În general, nu am motive, clientele care vin de obicei la noi în salon sunt persoane cu mult bun simț, echilibrate și prietenoase. Cred că sunt o norocoasă din punctul ăsta de vedere!

Reporter: Ce trenduri avem în 2015 în materie de culori și coafuri?

Alis Cristache: Anul acesta, în materie de culori se poartă foarte mult arămiul cu accente maronii, blond auriu și părul colorat în tehnica balayage. Se poartă onduleurile lejere, cozile accesorizate cu accesorii mari și bineînțeles că rămân în tendințe împletiturile.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*