liberinteleorman.ro

Înțelepții lui Cristi Barbu vor drumuri și lucernă

8 aprilie 2015
Advertisement

Monica Vasilescu

sfatul inteleptilorDespre Cristi Barbu se știe că este cel mai orășean dintre primarii de la țară. Am mai vorbit despre faptul că își petrece multe ore din săptămână la oraș, acolo unde face treabă politică, dar… așa e când ești șef de partid. Cu toate astea, Cristi Barbu nu uită de localitatea pe care o conduce și își ia înțelepciunea de la bătrânii satului de ceva vreme. El a fost primarul care a venit cu ideea ca autoritatea publică locală să se sfătuiască și cu oamenii locului, într-un cadru organizat, atunci când vine vorba despre dezvoltarea comunei. Așa i-a venit gândul de a înființa sfatul înțelepților, o întâlnire în care primarul are posibilitatea de a consulta populația cu privire la nevoile localității.

La cel mai recent sfat, suhăienii au discutat cu primarul despre nevoia construirii unei săli de mese lângă biserică, acolo unde localnicii care au deces în familie își pot organiza rânduielile pomenirii. Reabilitarea căminului cultural a fost, de asemenea, un subiect dezbătut cu înțelepții care cunosc importanța activităților culturale. După cele spirituale, localnicii au trecut la cele pământene și au vorbit despre necesitatea modernizării drumurilor, fapt care, spune primarul, va fi rezolvat cu autogrederul din dotarea primăriei, dar și la cele palpabile, în sensul că vor să intre în posesia celor 25 de ari de lucernă pe care edilul-șef îi dă oamenilor în fiecare an.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Centrul de Sprijin Social pentru Romi din Alexandria a serbat Ziua Internațională a Romilor

Următorul articol

Ion Pena, poetul uitat de conjudețenii teleormăneni

Cele mai recente articole de Actualitate