Colegiul Național Pedagogic ”Mircea Scarlat”, Alexandria, implementează în calitate de partener un nou proiect, ”Peace with ICT”, finanțat prin Programul Erasmus+, in cadrul actiuni cheie 2 „Parteneriate strategice pentru educația și formarea profesională”, contract nr. 2017-1-TR01-KA202-046654.
Proiectul este un consorțiu de unități de învățământ din Turcia: Yildirim Beyazit MTAL, Mehmet Erdemoğlu Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, YUZUNCU YIL UNIVERSITESI, Slovenia: Grm Novo mesto – center biotehnike in turizma, Italia: ISTITUTO FORMAZIONE OPERATORI AZIENDALI si Romania: Colegiul Național Pedagogic ”Mircea Scarlat”, Alexandria, coordonat de Van National Education Directorate din Turcia.
La nivelul Colegiul Național Pedagogic ”Mircea Scarlat”, Alexandria, proiectul este coordonat de prof. Eliza Marinela SOTIRESCU.
Proiectul promovează pratici deschise și inovatoare in era digitală, precum și îmbunătățirea accesului la formare și calificări pentru toți prin utilizarea mai eficientă a TIC de către profesori și elevi care va crește rezultatele intelectuale în domeniul educațional prin pregătirea de aplicații și site-uri de VoGoP, scrierea de cărți și stabilirea unor analize statistice, acestea vor fi oferite în beneficiul profesorilor și studenților din întreaga Europă.
In perioada 05.10.-2018-08.10.2018 s-a desfășurat cea de-a treia întâlnire transnațională din cadrul proiectului, care a avut loc la Novo Mesto in Slovenia, întâlnire la care Colegiul Național Pedagogic ”Mircea Scarlat” a fost reprezentat de profesor Eliza SOTIRESCU, directorul adj. Mariana BUCIU și prof. Florentina TOMA.
La această întâlnire pe agenda de lucru a fost prezentat bilanțul primului an de proiect, stadiul atingerii obiectivelor proiectului și produsele intelectuale realizate până în prezent : platforma VoGoP, Studiul analiza de nevoi cu privire la utilizarea TIC în procesul de predare-învățare-evaluare în liceele tehnice și vocaționale din școlile țărilor partenere. În cadrul acestei întâlniri s-a stabilit structura celui de-al treilea produs intelectual Book și E-book ce va fi structurat în 3 (trei) părți și va cuprinde exemple de bune practici, demersuri didactice realizate de profesori de discipline diferite care folosesc instrumenete TIC moderne în eficientizarea procesului de predare-învațare-evaluare. Întâlnirea a avut ca scop și pregatirea raportului intermediar penrtu fiecare partener din proiect și a fost stabilită întâlnirea din România ce va avea loc în luna iunie, 2019.
Prof. coordonator,
Eliza Marinela SOTIRESCU