liberinteleorman.ro

Întâlnire transnaţională de proiect ERASMUS+ KA2, Parteneriat Strategic „Innovative Quality Mentoring for Social Inclusion”

7 aprilie 2016

erasmusÎn perioada 5-8 aprilie 2016, Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman este gazda celei de-a doua întâlniri transnaționale din cadrul proiectului „Innovative Quality Mentoring for Social Inclusion”, număr de identificare 2015-1-UK01-KA204-013785.

Proiectul este finanţat de Comisia Europeană prin intermediul Agenţiei Naţionale a Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, în cadrul programului ERASMUS+ 2014-2020 și se derulează în perioada 1 octombrie 2015 – 31 august 2017.

Instituția coordonatoare a proiectului este Kilcooley Women’s Centre (Irlanda de Nord), având ca parteneri: Inspectoratul Școlar Județean Teleorman (România), Kaleidoscope Entreprise (Anglia), ACDC (România), OZZIPS (Slovacia), Association of Life Volunteers ALV (Turcia). Parteneriatul strategic urmărește cooperarea celor șase instituții în scopul dezvoltării de bune practici în problematica mentoratului pentru incluziune socială, tematică abordată diferențiat de către parteneri în funcție de profilul acestora.

În cadrul întâlnirii, au fost discutate aspecte privind activitățile care vor fi realizate în cadrul parteneriatului, în special cu referire la stabilirea structurii și conținuturilor unui program de formare în domeniul mentoratului pentru incluziune socială. Cursul va fi pilotat în fiecare instituție parteneră, astfel încât 132 de persoane își vor dezvolta competențele și abilitățile de mentor comunitar.

Agenda reuniunii include stabilirea sarcinilor de lucru ale fiecărui partener, până la următoarea întâlnire transnațională de proiect, care va fi organizată în Turcia, în luna iulie 2016.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Iradiere “la negru” în Spitalul Județean de Urgență din Alexandria

Următorul articol

Bursa generala a locurilor de munca

Cele mai recente articole de Actualitate