liberinteleorman.ro

Cervical Cancer Vaccine

Institutul „Cantacuzino” confirmă 9 cazuri de îmbolnăvire cu gripă de tip A în Teleorman, majoritatea în zona Roșiorii de Vede

21 ianuarie 2019

Carmen Dumitrescu

Gripa de tip A continuă să facă victime și în Teleorman, iar potrivit noilor raportări, virusul gripal periculos a fost identificat în cazul a 9 persoane, majoritatea din zona Roșiorii de Vede. Un tânăr a murit în urmă cu câteva zile, pe fondul complicațiilor preexistente și sute de oameni se prezintă la Camera de Gardă a spitalelor din județ, acuzând simptomele unei gripe puternice. Totuși, analizele arată că în doar 9 dintre cazuri vorbim despre virus gripal de tip A. La nivel național, numărul deceselor crește, iar medicii de familie susțin că nu mai au doze de vaccin antigripal.

Totuși, în Teleorman, nu există o astfel de problemă. Potrivit directorului DSP Teleorman, Mioara Comana, anul acesta județul a beneficiat de un număr record de vaccinuri, iar suplimentarea s-a rezumat la câteva sute de doze noi: „Am avut 27.200 doze, număr istoric de când sunt eu director. Sunt foarte multe. Mai aveam 570 de doze pe la diverși medici. Cert este că atunci când Ministerul mi-a cerut săptămâna trecută necesarul de suplimentare, am întrebat medicii și am cerut doar 600 de doze. Atât. Trebuie înțeles că vaccinul este doar pentru bolnavii cronici și pentru copii. Ce este între cele două categorii, trebuie să-și cumpere vaccinul. Mai departe, eu le distribui medicilor de familie și ei cheamă pacienții.”

Potrivit aceleași surse, în cursul zilei de astăzi s-a primit și confirmarea pentru 9 cazuri de gripă tip A în județ: „Avem copilul acela care a decedat și acum mi-a venit confirmarea pentru încă 9 pacienți că au gripă de tip A. Astăzi au venit fișele de la Institutul Cantacuzino la încă 9 pacienți. Marea majoritate din zona Roșiorii de Vede.”

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

La Alexandria încă se mai taxează apa de ploaie… Dar nu oricum, ci selectiv…

Următorul articol

Primul „tun” sau cum a învățat Dragnea că statul e o pradă ușoară: „Dragnea participa la licitație din partea Teldrum, l-am și felicitat după!”

Cele mai recente articole de Actualitate