Instanța s-a pronunțat: Dan Popescu trebuie repus în funcția de viceprimar

în Actualitatea politică

dan popescuCarmen Dumitrescu

După ce USL s-a rupt și la nivelul județului Teleorman, viceprimarii liberali, Dan Popescu și Eduard Oprea și-au pierdut funcțiile, locurile lor fiind ocupate de Ionuț Neacșu și Lucian Iotu. În momentul în care acest lucru s-a întâmplat, Dan Popescu și Eduard Oprea au chemat Consiliul local Alexandria în instanță, în ideea că schimbarea lor din funcție a fost nejustificată și s-a bazat strict pe criterii politice. Deși nimeni nu e aștepta la asta, instanța s-a pronunțat în favoarea lui… Dan Popescu. Eduard Oprea, pe de altă parte, nu a fost la fel de norocos, instanța respingând în cazul lui cererea ca nefondată.

Contactat telefonic pentru a-și spune punctul de vedere cu privire la perspectiva repunerii sale în funcția de viceprimar al Alexandriei, Dan Popescu a declarat că se așteaptă ca forul decizional local să facă apel: “Deși nu am văzut motivarea, am aflat ca soluția pe scurt a instanței în cazul meu a fost admiterea cererii, cu obligația repunerii mele în funcție și a recuperării banilor care mi s-ar fi cuvenit în această perioadă. Nu știu ce s-a întâmplat în cazul lui Edi Oprea, pentru că noi la pachet am fost dați afară, la pachet am făcut acțiunea, dar soluțiile au fost diferite. Probabil că a fost alt complet de judecată în cazul lui. Eu mă aștept de la Consiliul local să facă apel și vedem ce urmează după ce soluția rămâne definitivă.”

Situația este acum destul de complicată pentru Consiliul local Alexandria, pentru că dacă soluția dată de prima instanță rămâne definitivă, nu știm care dintre cei doi viceprimari se va întoarce în poziția de simplu consilier. Și chiar dacă nu vrem să anticipăm, cel mai probabil va fi sacrificat Lucian Iotu, pentru că nu e pesedist. Dar urmărim evoluția situației și revenim cu amănunte pe măsură ce le vom avea…

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

1 Comment

  1. Procesele intentate pentru schimbarea aleşilor sau numiţilor din funcţii, o modalitate prin care mafia politică transpartinică fură cu legea în mână.
    La nivel naţional, sumele pe care statul a trebuit să le plătească în ultimul deceniu pentru astfel de şuste sunt înfiorătoare. Modul de prăduire a banului public este următorul: se schimbă la Centru puterea, iar alianţele din teritoriu urmează trendul dictat de la vârful statului. Şefii de servicii deconcertate sau viceprimarii şi vicepreşedinţii de consilii judeţene primesc comanda: “pixurile jos” ! Sunt înlocuiţi cu oamenii partidelor din arcul guvernamental, iar ei dau fuga în instanţe. După procese care se întind pe durata a doi, trei ani sunt repuşi în funcţii cu plata retroactivă a salariilor la zi. În felul acesta, pe aceiaşi funcţie mănâncă o pâine bună doi politicieni: unul care o exercită efectiv, celălalt, cu afaceri prin viaţa civilă şi cu un purcoi de bani intrat peste noapte în propriile-i conturi, graţie manevrei de culise. Cine dă banii ?? Poporul român…
    În cazul de faţă, pentru că n-avem dovezi, n-o să spunem că ex-viceprimarul Dan Popescu nu a apucat să-şi scoată pârleala (a se citi banii daţi la partid) pentru funcţia de viceprimar. N-o să spunem nici că a fost pe mână cu primarul Victor Drăguşin, pe umărul căruia posibil că a plâns că iese în pierdere, sau cu alţi grei din Consiliul Local Alexandria. Nici măcar nu putem bănui că juriştii Primăriei Alexandria s-au prefăcut că apără în proces interesele financiare ale comunităţii locale. Cert este că Dan Popescu a câştigat în fond. În apelul care se va soluţiona peste câteva luni este posibil să câştige sau să piardă. Dar hotărârile date în primă instanţă, privitoare la drepturile salariale, sunt executorii. Şi iată cum s-a umplut de bani un băiat schimbat prin votul democratic al majorităţii aleşilor locali.
    La alegerile de la anul, să ieşim să votăm cu ambele mâini PSD şi PNL.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*