Inspectoratul de Stat în Construcții l-a sancționat pe Drăgușin (pardon, pe noi!) pentru montarea unui banner fără autorizație în Pădurea Vedea

în Actualitatea politică/Dezvăluiri

Așa cum ne aducem aminte, cu câteva zile în urmă, un om de afaceri din Alexandria se plângea public în legătură cu faptul că primarul Victor Drăgușin și-a trimis subordonații să-i blocheze accesul în curtea proprietății sale cu un banner care îndemna lumea să respecte curățenia în pădure. Fundamentul operațiunii ar fi fost acela că omul de afaceri ar fi vrut să monteze în curtea sa un banner electoral al PNL. Dar pentru că Pădurea Vedea e locul predilect al PSD-ului, Victor Drăgușin n-a putut îndura umilința publică și a reacționat ca și când ar fi fost în clasa a cincea: montând un banner fără autorizație.

Informația vine chiar din partea Inspectoratului de Stat în Construcții, care a și sancționat contravențional Primăria Alexandria și i-a cerut să desființeze lucrările de construire realizate pe domeniul public, fără autorizație.

ISC Teleorman susține următoarele: „În urma controlului efectuat la adresa reclamată s-a constatat existența unui panou publicitar de aproximativ 9×4 metri, cu structura de țeavă metalică rectangulară, ancorată sub stratul asfaltic, pentru care Primarul municipiului Alexandria nu a emis autorizație de construire conform legislației în vigoare. Panoul este amplasat pe domeniul public, în zona de acces a Parcului Pădurea Vedea, având fundațiile de sprijin la aproximativ 15 centimetri cu hotarul unei proprietăți private. „

Astfel, Primăria Alexandria a fost amendată. Deși mai corect era ca amenda să fie emisă pe numele primarului Victor Drăgușin, care a dispus, pe fondul unei răzbunări politice, măsura de montare fără autorizație a unui banner care să blocheze proprietatea privată a unui adversar politic. Așa, amendând Primăria Alexandria, Inspectoratul de Stat în Construcții ne amendează pe noi pentru răzbunările puerile ale primarului. Nu de alta, dar pentru plata amenzii vor fi utilizați bani publici.

Totuși, primarul Drăgușin nu e lipsit de tupeu, așa că după ce se răzbună ilegal pe adversarii politici, dă drepturi la replică ziarului Liber în Teleorman, acuzând în toate felurile, pe stilul isteric cu care ne-a obișnuit deja. Drept la replică în care lesne se poate vedea cum angajații lui Drăgușin mint:

„Primăria Municipiului Alexandria nu a avut nevoie de avizul proprietarului atâta timp cât acesta a fost montat pe domeniul public al municipiului și mai mult de atât, proprietarului nu i-a fost restricționat accesul la proprietatea privată, așa cum dvs. precizați în materialul prezentat, ”(…) Montarea bannerului de către Primărie la baza proprietății private, a fost, însă, și ilegală, pentru că instituția avea nevoie de acordul proprietarului. Acord pe care nu l-a avut (…)”. Menționăm faptul că panoul publicitar este amplasat la o distanță de 2m, cu respectarea prev. art. 615 din Codul Civil privind servitutea de vedere și prev. art. 16 din Legea nr. 185/ 2013 republicată, privind amplasarea și autorizarea mijloacelor de publicitate, nefiind necesar acordul persoanei care se simte lezată.”

Mai mult, vinovații se și victimizează public:

Avem rugămintea ca instituția publică – Primăria Municipiului Alexandria, să nu devină bătaia de joc a candidaților la primărie, consiliului local, etc.

Realitatea, însă, câștigă în fața victimizării. Din păcate, cei care pierd suntem noi. Pentru că noi plătim prețul răzbunărilor de grădiniță ale lui Victor Drăgușin. Și asta o spune o instituție a statului român, responsabilă de controlul legalității unor acțiuni cu impact public.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*