Inovatie sociala pentru cei mici

în Actualitate

DSCN3322Asociatia pentru Educatie si Dezvoltare Comunitara (AEDC) care implementeaza proiectul Copii creativi pentru un viitor mai bun!, cofinantat de Uniune Eurpeana prin Programul Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, 2007 – 2013, Investeste in oameni!, a infiintat o structura de economie sociala, ca franciza a marcii Orange Elephant ale carei produse si servicii se adreseaza copiilor cu varsta peste 3 ani pentru a le dezvolta imaginatia, creativitatea, abilitatile si competentele sociale.

Vestea buna este ca in gradinitele si scolile din Alexandria au fost identificati si selectati copii in situatii de risc pentru a participa gratuit la Programul Orange Elephant – Ora de creatie lansat de curand.

In cadrul Programului Orange Elephant – Ora de creatie, 50 de copii aflati in situatii de risc din scoli si gradinite din judetul Teleorman au acces gratuit la activitati educativ creative in cadrul unor ateliere de creatie organizate in cadrul magazinului Orange Elephant. Programul isi propune sa ofere copiilor aflati in situatii de risc oportunitati de dezvoltare personala, de valorificare a potentialului creativ care sa ii capaciteze pentru a fi mai bine pregatiti sa interactioneze in contextul relatiilor lor familiale, scolare si sociale.

Obiectivele Programului Orange Elephant – Ora de creatie:

  • Stimularea imaginatiei, originalitatii, expresivitatii si creativitatii copiilor aflati in situatii de risc in cadrul unor ateliere de modelaj si pictura cu produsele Orange Elephant.
  • Formarea unor atitudini pozitive fata de sine si fata de ceilalti in randul copiilor aflati in situatii de risc pe baza carora sa creasca nivelul increderii in fortele proprii.
  • Dezvoltarea abilitatilor de lucru in echipa a copiilor aflati in situatii de risc (comunicare, colaborare, relationare, respect fata de parerile diferite, asumarea unor responsabilitati in cadrul grupului) pe baza carora sa fie mai pregatiti sa interactioneze adecvat in contextul relatiilor lor familiale, scolare si comunitare.
  • Organizarea de evenimente speciale in care sa fie valorificat potentialul creativ a copiilor.

Identificarea copiilor pentru participarea la program s-a realizat din cadrul scolilor si gradinitelor din judetul Teleorman selectate de AEDC.

Selectia copiilor a fost realizata in urma unui proces de evaluare a situatiei de risc realizata de AEDC pe baza urmatoarelor documente:

  • Cererea de inscriere in care parintii vor evidentia motivatia pentru participarea la Program
  • Recomandare din partea educatorului/invatatorului/profesorului
  • Documente care demonstreaza situatia de risc a copilului.

Programul Orange Elephant – Ora de creatie are un caracter permanent, urmand ca trimestrial un numar predefinit de copii aflati in situatii de risc sa beneficiaze gratuit de servicii educativ creative in cadrul unor ateliere de creatie organizate in cadrul magazinului Orange Elephant.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*