ÎNGRIJORĂTOR: Un laborator privat de analize susține că apa din rețeaua publică a Alexandriei nu e potabilă

în Actualitatea politică/Dezvăluiri

Situație îngrijorătoare cu privire la calitatea apei pe care o beau locuitorii Alexandriei, după ce un bărbat a decis să trimită către analiză un litru de apă din rețeaua publică a orașului. Rezultatele primite de la laborator arată faptul că apa nu ar fi, de fapt, potabilă, pentru că ar avea duritatea mică. În plus, specialiștii au constatat depășiri ale nivelului normal de amoniu și azotiți. Singurul punct de vedere din care apa ar fi în regulă este cel microbiologic. După cum se vede în buletinul de analize, duritatea apei ar trebui să fie de minim 5, iar apa din rețeaua publică a Alexandriei are o duritate de 4.02.

Nu este prima dată când se discută despre calitatea precară a apei din Alexandria, însă este una dintre puținele situații în care o persoană fizică s-a arătat dispusă să facă, pe cheltuiala proprie, o analiză a calității apei.

Răspunsul laboratorului privat de analize

Pentru a avea peisajul complet, trebuie să spunem că operatorul județean de apă al județului Teleorman are pierderi de miliarde în fiecare an. Și pentru că are obligații pe bani externi, cheltuiți în mod nejustificat, Apa Serv încarcă de câteva luni facturile oamenilor cu un “coeficient de neînchidere”, reprezentând diferența între apometrul de la scară și suma apometrelor locatarilor.

Partea cu adevărat “frumoasă” e că, deși Apa Serv bagă mâna tot mai adânc în buzunarul populației, apa pe care oamenii din Alexandria o primesc la robinete e cam întotdeauna un pic…maro. Și cam…nepotabilă.

Apă din rețeaua publică a Alexandriei, recoltată dimineața de un locuitor al orașului

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*