Tot mai multă lume începe să vorbească despre Liviu Dragnea. Dar nu ca până acum, ci documentat și transparent, arătând legăturile dintre acesta și alte personaje, mai mult sau mai puțin șterse, în sensul producției de bani în interes propriu. Gurile rele spun că deja Dragnea ar avea puse deoparte milioane bune de euro, pentru cazul nefericit pentru el în care s-ar vedea nevoit să renunțe la putere. Însă, dincolo de vorbe, analizăm acum o postare pe Facebook a fostului șef ANAF, Gelu Diaconu, care reiterează multe dintre faptele prezentate de ziarul nostru. În plus, el vine și cu documente noi, care confirmă că stilul lui Dragnea de a fura se numește, pe românește, „japcă”.
Gelu Diaconu scrie, așadar, despre cum și-a trecut familia Dragnea pe nume personal active ale statului român. Metoda lui Dragnea este, așa cum am spus-o și noi în repetate rânduri, infiltrarea oamenilor de încredere în societățile interesante pentru baron, pentru a fi ulterior transferate în averea fiului său.
De la început vă spun să nu vă gândiți la cine știe ce inginerie financiară. Metoda folosită de Dragnea este o banală japcă. În primul rând, se infiltrează oameni de încredere în societatile “ochite” de clanul Dragnea pentru a fi transferate în averea fiului sau. Astfel, în ianuarie 2011, acționarul majoritar Pitiș Petre îl alege pe Tunaru Florin în comisia de cenzori a S.C. ROMCIP S.A./FERMA SALCIA S.A. La acea dată, dl Tunaru era angajat pe postul de consilier la cabinetul președintelui Consiliului Județean Teleorman. Cine era președinte atunci? Evident omniprezentul Dragnea. În ianuarie 2014, ferma Salcia este facută cadou fiului lui Dragnea. Cum? Pur și simplu se cesionează către o firma în care Dragnea Junior are 90% iar intermediarul pus sa semneze actele doar 10%. Atât de simplu! În mintea lor, probabil, faptul că actele sunt semnate de acționarul cu 10% este suficient ca să ascundă beneficiarul real, care deține în acte 90%. Revenind la dl Tunaru, de altfel o persoană bine pregatită profesional, acesta nu menționează în declarația de interese pozitia de cenzor la Ferma Salcia, în timp ce era consilierul lui Dragnea la CJ Teleorman (vezi facsimil). Poate i-o fi fost rușine bietului om! Ulterior, dupa transferul Fermei Salcia in proprietatea fiului lui Dragnea, ca o inalta apreciere a serviciilor aduse clanului, dl Tunaru avea sa fie promovat vicepresedinte ANAF, coordonator al inspecției fiscale (ufff!). Apoi, este avansat în înalta funcție de vicepreședinte a Curții de Conturi. Așadar, în episodul de astăzi am vaăzut cum se plantează executantii credincioși în poziții cheie. In episodul 2, pe care îl voi publica zilele următoare, voi prezenta documente legate de transferul propriu zis al activelor., spune Diaconu.
Gelu Diaconu oferă publicului larg și un context al afacerii TELDRUM.
Dragnea și gasca lui de teldrumiști au capturat Romania. Bineînțeles că infractorul național neagă orice implicare în afacerile Teldrum și a societăților satelit, negând evidența. Astfel a reușit să prostească pe multă lume. Numai ca documentele vorbesc de la sine. Prin operațiuni succesive de majorare simbolică a capitalului social, atragere de asociați/acționari din “reteaua” Teldrum, cesiuni repetate de acțiuni/părtți sociale, infiltrarea oamenilor de incredere in consiliile de administratie si comisiile de cenzori, garantarea cu activele Teldrumului a creditelor contractate de terși, etc., și-a asigurat într-un final transferul unor active de zeci de milioane de lei în averea propriei familii. Schema este simplă si se bazează pe confuzia care există în mintea neinițiatilor: capitalul social este în cvasi-totalitatea cazurilor de valori de zeci/sute de ori mai mici decat valoarea activelor (clădiri, terenuri, mijloace bănești, creanțe, etc.) acestor societăți preluate pe degeaba.