Îndrăgostiții de muzică folk au rezonat la concertul Trupei Arhaic

în Cultură

Monica Vasilescu

arhaicAm decretat deja, trupa Arhaic are o mare valoare artistică și ocupă un loc special în inimile iubitorilor de folk. Cea mai recentă seară muzicală oferită de către cei trei haiduci a adunat la un loc, de data aceasta la Restaurantul Casa PaPaCip din Alexandria, gașca de prieteni formată în jurul trupei. Așa cum ne-au obișnuit, arhaicii au avut o reprezentație de excepție, cu cântece de o sonoritate clară, la care adaugă o sensibilitate aparte și o forță incredibilă de a transmite mesajul.

Nicolae Doboș a captat atenția cu tonul său liric și cu un mod unic de a comunica, prin cânt, cu publicul. Acesta a fost susținut de modulațiile armonice ale chitaristului Sorin Mircea Preda și de bătăile cu o rezonanță aparte ale pecuționistului Alex Antonescu.

”Toamna cu haiduci” s-a numit concertul pe care trupa Arhaic l-a susținut, joi, în compania amicilor, cărora le-a cântat ”Nu mor caii când vor câinii”, ”Pasărea care mă strigă”, ”Să taci”, ”Noi suntem români” și unul dintre cele mai durute cântece – ”Clamare”.

Luna viitoare arhaicii împlinesc patru ani de la înființare, eveniment care va fi marcat printr-un concert aniversar pe care îl vom anunța la vremea respectivă. Până atunci, ne bucurăm de spectacolele susținute de trupă, în regim privat, acasă, la Teleorman, între multe alte reprezentații la care sunt invitați, atât în țară, cât și în afara granițelor.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*