liberinteleorman.ro

Incompatibilitatea îi dă fiori primarului de la Orbeasca

Monica Vasilescu

gheorghe budicaDe aproape un an de zile, conducătorul Primăriei din Orbeasca – Gheorghe Budică se judecă în instanță pentru că a fost acuzat de incompatibilitate. Nu o dată, ci de două ori. Întâi a fost bănuit de o incompatibilitate cu funcția de primar, de care a scăpat la instanța supremă, apoi, Agenția Națională de Integritate a descoperit că actualul edil-șef, pe timpul când ocupa funcția de viceprimar al comunei Orbeasca (2008 – 2012), s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât a deținut  simultan funcția de viceprimar și calitatea de angajat cu contract individual de muncă în cadrul unor societăți comerciale (perioada 25 iunie 2008 – 30 septembrie 2011), încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003.

Dacă în primul caz de suspiciune de incompatibilitate primarul a scăpat ”ca prin urechile acului”, acum lucrurile se complică. În verificările sale, instanța de la Capitală a dispus, la termenul anterior, verificarea înscrisului de la filele 68-69 (contract de muncă încheiat între reclamant și firma angajatoare). La cea mai recentă întâlnire în sala de judecată, Curtea de Apel București a amânat cauza astfel: ”ca urmare a iniţierii procedurii falsului de către reclamantul Budică Gheorghe se emit adrese către SC Dumitrașcu SRL, ITM Teleorman, ITM București și ANI pentru comunicarea relaţiilor dispuse de instanţă.” Rămâne de văzut ce vor stabili judecătorii, dar până atunci nu putem să nu constatăm că această acuză de incompatibilitate îi dă fiori primarului de la Orbeasca, chiar dacă următorul termen al procesului va fi în toiul verii, pe 17 iunie 2015.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

George Drăghici: „PNL nu e responsabil de fraudarea Referendumului. Nu întreba Dragnea în stenograme ce fac liberalii?”

Următorul articol

Procurorii DNA au luat la puricat şi Casa de Sănătate Teleorman

Cele mai recente articole de Administratie