liberinteleorman.ro

Incidente în a patra seară de proteste la Alexandria. Protestatarii au fost speriați cu petarde

Carmen Dumitrescu

Dacă în primele trei seri de proteste la Alexandria, situația părea a fi cât se poate de firească, singurele probleme fiind admonestările discrete ale unor trecători de pe margine, în cea de-a patra seară, lucrurile s-au schimbat. În rău, evident! Căci inspirați de ultrașii de la București, niște alexăndreni despre a căror normalitate nu vom comenta, s-au gândit să arunce de la geam câteva petarde în cei peste 300 de participanți la protest. Oamenii s-au speriat, dar au strigat că nu se face așa și și-au văzut de protestul lor în continuare.

Ca și în zilele precedente, ei s-au adunat în fața Casei de Cultură din Alexandria și s-au deplasat, în ritm alert, prin oraș, încercând să convingă, prin strigătele lor, și pe alții să iasă din casă: „Nu stați la balcoane, că muriți de foame!” S-a mai scandat împotriva Guvernului, a unor personalități publice locale și a PSD-ului. E de remarcat faptul că în cele câteva zile de proteste, numărul celor care și-au găsit curajul necesar pentru a ieși din case a crescut extraordinar de mult. Căci să existe în Alexandria protest cu 50, 150 și apoi 350 de oameni, fără a susține vreo măsură a PSD, nu prea s-a crezut posibil. În zilele care urmează, cei prezenți și-au declarat intenția de a ieși în continuare în stradă, până când guvernul va decide retragerea ordonanțelor.

Evident, pe tot parcursul zilei de ieri au circulat zvonuri că vor apărea contra-manifestanți. Din fericire, nu a fost așa și sperăm ca nici zilele următoare să nu se întâmple asta, pentru ca dreptul oamenilor la protest să fie respectat și lucrurile să se desfășoare în mod pașnic. Remarcăm și atitudinea extraordinară a jandarmeriei, care a avut grijă ca niciunul dintre protestatari să nu aibă de suferit din cauza celor care nu sunt de acord cu cerințele lor. Weekend-ul se anunță a fi mai liniștit la Alexandria, căci protestatarii teleormăneni intenționează să ia calea Bucureștiului, pentru a-i susține pe români în demersul lor temerar de a schimba ceva din felul în care se iau deciziile de către Cabinetul Grindeanu.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate


Publicitate

Articolul precedent

Ghid de supraviețuire în Teleorman

Următorul articol

Mălina Aciu: “Cred că șahul își va pune amprenta pe tot restul vieții mele”

Cele mai recente articole de Actualitatea politică