Închiderea Combinatului de la Turnu Măgurele ține în frig peste 150 de turneni

în Actualitate/Administratie

combinatulCarmen Dumitrescu
De mai bine de două săptămâni, locatarii celor patru ANL-uri din Turnu Măgurele se luptă cu frigul. Situația e complicată, pentru că încălzirea celor aproximativ 130 de apartamente depinde de funcționarea Combinatului de la Turnu Măgurele, care s-a închis de o bună bucată de vreme. În această situație, răbdarea oamenilor a atins o limită, pentru că mulți dintre ei au copii mici și trebuie să găsească alternative de încălzire pentru această perioadă friguroasă, alternative care sunt mult mai costisitoare decât alimentarea cu agent termic de la Combinat.
Și situația e destul de gravă, pentru că Donau Chem este cea mai mare unitate economică din Turnu Măgurele iar închiderea ei de mai bine de două săptămâni generează efecte grave asupra mai multor categorii de oameni ai locului. În plus, nimeni nu clarifică situația și, chiar dacă niciunul dintre angajați nu afost trimis acasă, zvonurile sunt dintre cele mai întunecate. Desigur, e greu de înțeles care este motivul pentru care combinatul nu mai funcționează, într-o perioadă în care comenzi există cu certitudine. Însă, problemele cu legea ale afaceristului Ioan Niculae pot fi o explicație rezonabilă în acest sens, pentru că sechestrul pe conturile lui este o măsură care ar fi putut duce la această situație. Potrivit celor care cunosc situația din Turnu Măgurele, în speță, parlamentarul Adrian Simionescu, acest combinat se află într-o stare destul de bună iar echipa de ingineri care își desfășoară activitatea acolo a dat, în timp, dovadă de performanță: “S-a mai întâmplat ca acest combinat să fie închis în luna ianuarie, dar noi chiar am sperat că asta nu se întâmpla și anul acesta, în condițiile în care combinatul de aici este bine pus la punct iar oamenii care lucrează acolo sunt adevărați profesioniști. Problema e că sunt afectate foarte multe persoane de prelungirea acestei situații critice, însă noi sperăm că lucrurile vor intra în normal”.
Până la normalizarea situației, însă, un număr semnificativ de oameni își vor petrece iarna în frig, însă, evident, asta nu impresionează pe nimeni. Cu atât mai puțin pe Ioan Niculae, care e mai preocupat de propriile lui probleme, și acelea destul de complicate. Însă este foarte interesant cum în Teleorman, tot ce înseamnă industrie începe să devină o amintire, așa cum tot o amintire frumoasă rămâne pentru turneni faptul că, înainte de Revoluție și de cumpărarea lui de către afaceristul Ioan Niculae, Fostul Combinat Chimic de la Turnu Măgurele avea peste 3.000 de angajați. E de prisos să spunem că acum, numărul celor care mai câștigă o pâine cinstită din producția combinatului se ridică la doar câteva sute. Și acelea, din ce în ce mai puține…

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*