Încep protestele în Teleorman!

în Actualitate
Monica Vasilescu
Tudor Spiridon – președinte Biroul Executiv al Sindicatului SPIRU HARET Teleorman

După chimiști, polițiști și alte categorii sociale care au protestat pentru drepturile lor, la București, revoltele stradale încep și la Teleorman. Sindicatul „SPIRU HARET„ Teleorman va avea o acțiune de pichetare locală, pe care o va desfășura  marți, 12 februarie 2019, între orele 10:00-11:30, pe platoul din fața Casei de Cultură din Alexandria, acolo unde s-a dat aprobare primăria.

Conform președintelui Biroului Executiv al Sindicatului SPIRU HARET Teleorman – Tudor Spiridon, revendicările principale privesc: renunțarea de către Ministerul Educației Naționale la intentia de a diminua dreptul la concediul de odihnă anual al directorilor de unități de învățământ, Ministerul Educației Naționale, ca administrator al programului de salarizare EDUSAL, să ia măsurile necesare pentru: – plata tuturor orelor la plata cu ora desfașurate de membrii nostri de sindicat, – plata orelor la plata cu ora din programul Școala altfel efectuate de membrii noștri de sindicat.

Protestatarii mai vor plata sporului de uzură neuropsihică tuturor categoriilor de personal din sistemul educațional, dimensionarea costului standard/elev, astfel încât să răspundă tuturor nevoilor educaționale ale elevilor, în momentul acesta existând unități de învățământ care nu au paznici, pedagogi,administratori, îngrijitori, fochiști, etc. 

 

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*