Încep decapitările politice în Teleorman?

în Actualitatea politică

aPREFECTURA TELEORMANCarmen Dumitrescu

Momentul câştigării alegerilor de către Klaus Iohannis a fost unul foarte important şi pentru judeţul Teleorman. Pentru că, din acest punct, s-ar putea declanşa o veritabilă avalanşă de schimbări în administraţia locală, dacă PSD va decide să iasă de la guvernare. Deşi în acest moment nu s-a luat încă o decizie “la cald” cu privire la o eventuală ieşire de la guvernare, sunt voci suficiente la nivel central care susţin că acest lucru se va întâmpla, fie de bunăvoie, fie prin forţa circumstanţelor.

Şi atunci se va pune, desigur, problema, unor schimbări în deconcentratele teleormănene. Astfel, de la prefect în jos, ne putem aştepta ca reprezentanţii guvernului în teritoriu să fie schimbaţi. Această situaţie va ţine, desigur, toţi ochii aţintiţi către sediul central al PSD, de unde, momentan, nu vin decât apeluri la linişte. Ba mai mult, Dragnea le-a cerut şefilor de organizaţii judeţene să se întâlnească în această seară cu membrii de partid pentru a socializa. Nu ştim în ce măsura socializarea le mai poate fi utilă social-democraţilor, dar este cert că pentru PSD aceste alegeri ar trebui să fie un prilej de a învăţa nişte lecţii. Şi cea mai valoroasă dintre ele le-a fost servită pe tavă de liderul de onoare al partidului, Ion Iliescu: “social-democraţii nu trebuie să fie aroganţi!”

Cu atât mai mult, social-democraţii teleormăneni ar fi trebuit să asculte sfatul “tătucului onorific” cu cât ştim cu toţii că acum, în fruntea deconcentratelor din Teleorman se află, fără doar şi poate, oameni cărora competenţele profesionale nu le permit să fie aroganţi. Într-o lume normală, cel puţin… Şi nimeni nu se mai îndoieşte că social-democraţii au pierdut prezidenţialele pe mâna lor şi din vina aroganţei de care au dat dovadă de când au preluat guvernarea.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

1 Comment

  1. Doamne-ajuta! Sa ii schimbe pe toti marlanii astia si pe toti aceia sprijiniti de ei care conduc institutiile publice din Teleorman. Ne-am saturat de ei, poate ca mai exista in judetul asta si oameni de buna credinta!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Cele mai recente în Actualitatea politică