liberinteleorman.ro

Incendiu de proporții la Roșiori! O hală de producție peleți și o magazie au ARS

30 decembrie 2023
Advertisement

Azi-noapte, în jurul orei 02.17, pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 s-a solicitat intervenția pompierilor militari pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o hală de producție peleți și la o magazie de depozitare a acestora, în municipiul Roșiorii de Vede.

Pentru gestionarea acestei situații de urgență, din cadrul Detașamentului de Pompieri Roșiorii de Vede au fost alocate patru echipaje de pompieri, cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, iar din cadrul Detașamentului Alexandria o autospecială de stingere.

La sosirea primelor echipaje de intervenție, focul se manifesta generalizat, la magazia unde erau depozitați peleții, pe circa 300 mp, la hala de producție a acestora, pe o suprafață de aproximativ 200 mp și la acoperișul unui magazin, aflat la doar câțiva metri distanță, pe aproape 20 mp, existând risc de propagare și distrugere a acestuia.

Aproape șase ore s-au luptat pompierii cu flăcările, intervenția fiind dificilă din cauza cantității ridicate de materiale combustibile, a suprafeței mari de manifestare a incendiului, a posibilităților de extindere la bunurile din apropiere și a presiunii scăzute a apei în hidranții exteriori.

Cu toate acestea, pompierii au reușit să stingă focul în limitele găsite, fiind salvate bunuri materiale estimate la peste 75000 de lei.

Valoarea pagubelor, reprezentând cele două construcții de fabricare și depozitare a peleților, realizate din lemn, plăci de OSB și tablă, instalația tehnologică și acoperișul magazinului pe circa 20 mp, a fost estimată la suma de 30000 de lei.

Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit că evenimentul s-a produs de la efectul termic al instalației tehnologice de producție a peleților, potrivit ISU Teleorman.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Fată de 11 ani, din Alexandria, sărutată și pipăită, prin constrângere! Tatăl său l-a băgat pe agresor în spital

Următorul articol

Drumul DN 52 Alexandria-Furculești-Turnu arată precum în evul mediu. Niciun muncitor nu mai lucrează dinainte de Crăciun

Cele mai recente articole de Actual