liberinteleorman.ro

Încă o medalie de argint pentru Teleorman. Diana Ciocoiu a obținut locul doi la olimpiada de Fizică

Monica Vasilescu

Micii fizicieni ai țării, care au obținut rezultate de calificare la etapa județeană, s-au confruntat la Olimpiada Națională de Fizică.

Pe podiumul olimpicilor s-a aflat și o teleormăneancă. Diana Ciocoiu, elevă la Colegiul Național ”Al.I. Cuza” din Alexandria, a obținut medalie de argint și a demonstrat astfel că efortul, dăruirea și orele de studiu nu au fost în zadar. Mai ales că Diana este pasionată de lumea lui Newton încă din școala generală, atunci când, sub îndrumarea profesorului Cristea  Armeanu, a obținut și alte distincții.

Olimpiada națională de Fizică s-a desfășurat într-un cadru militarizat, la Liceul Militar de la Breaza, iar după proba experimentală Diana Ciocoiu s-a numărat între primii 10 elevi, pe țară. Ea este clasa a IX-a și a fost pregătită de profesorul Marin Stelian.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

A fost activat Planul Roșu de intervenție! Accident rutier cu multiple victime la Bujoreni

Următorul articol

Cercetașii din Alexandria s-au alăturat campaniei de plantare a Romsilva

Cele mai recente articole de Actualitate