Încă 200.000 de euro se duc pe materiale anti covid, în Teleorman

în Actualitate/Administratie/Învățământ

Continuă tunurile începute în pandemie și în această perioadă în care nimeni nu mai respectă nicio măsură anti covid. Cu proiecte pompoase, depuse într-o perioadă în care virusul a făcut ravagii în toată lumea, se achiziționează în continuare produse de sute de mii de euro, în cantități enorme și nenecesare, pentru că industria pharma trebuie să meargă bine chiar dacă situația sanitară este una îmbunătățită în privința covid.

Ca atare, un nou tun care vizează Achiziții materiale anti covid în cadrul Proiectului Dotare materiale Covid Cod SMIS 2014+: 150002 a apărut în sistemul de achiziții SICAP. De data aceasta, Liceul Tehnologic Măgura este cel care a obținut un proiect pentru „prevenirea infectării cât și în tratarea infectării cu COVID-19 și îmbunătățirea capacității de îngrijire și tratament a pacienților”, după cum arată descrierea succintă a achiziției. 968.243.18 lei, adică 197.902,83 euro este valoarea produselor, bani europeni care se vor duce în conturile unei firme care se bucură să facă materiale pe bani mulți, pe care nu le va mai folosi nimeni.

Necesitatea achiziționării unor asemenea produse a rămas și ea învechită. Cităm din obiectivul proiectului: „Redeschiderea școlilor în condiții de siguranță necesită o largă asumare în societate și responsabilizarea tuturor celor implicați în vederea respectării normelor impuse, în contextul prevenirii, depistării din timp și diminuării răspândirii potențiale a infecției cauzate de virusul SARS-CoV-2. Pentru a permite acest lucru, este necesar să se asigure existența unei infrastructuri funcționale și a resurselor materiale indispensabile pentru a putea aplica măsurile sanitare și de protecție minime în unitățile de învățământ pe perioada pandemiei COVID-19. Capacitatea de gestionare a crizei sanitare înainte de intervenție: unitățile școlare au implementat și respectat o serie de măsuri generale și specifice, în contextul pandemiei cauzate de virusul SARS-COV-2. Măsurile esențiale pentru atingerea scopului reprezentat de prevenirea/limitarea pe cât posibil a îmbolnăvirii, includ: – Igiena riguroasa a mâinilor; – Măsuri ferme de curățenie și dezinfecție în unitățile de învățământ; – Purtarea măștii de protecție atât de către elevi, cât și de către întregul personal didactic, didactic auxiliar și nedidactic pe toată perioada atunci când se află în interiorul unității de învățământ; – Limitarea contactului dintre elevi din clase diferite. Evitarea schimbării sălii de clasă de către elevi pe parcursul unei zile. – Asigurarea unei distanțări de minimum 1 metru; – Fiecare copil îsi păstrează același loc în bancă pe tot parcursul prezenței în clasă; – Informarea permanentă a personalului, elevilor și parinților/aparținătorilor cu privire la măsurile de protecție împotriva infecției SARS COV-2. Organizarea procesului de învățământ are în vedere, pe langă începerea cursurilor la intervale orare diferite, organizarea sălilor de clasă astfel încât să fie asigurată distanțarea fizică între elevi, cât și organizarea activităților din timpul pauzelor”.

Din cei aproape 200.000 euro se va achiziționa: – LOT 1 – DISPENSER DEZINFECTANT – 10 BUC – LOT 2 – TERMOSCANNER CAMERA TERMOVIZIUNE – 4 BUC – LOT 3 – VENTILATOR PURIFICARE AER – 18 BUC – LOT 4 – ALONJĂ ANTIMICROBIANĂ – 1000 BUC – LOT 5 – PLACĂ ANTIMICROBIANĂ – 27 BUC – LOT 6 – DEZINFECTANTI SUPRAFEȚE – 3000 L – LOT 7 – TUNEL DEZINFECTIE – 1 BUC – LOT 8 – DEZINFECTANT MÂINI – 1500 L – LOT 9 – SĂPUN – 1500 L – LOT 10 – DISPENSER HÂRTIE – 15 BUC – LOT 11 – MĂȘTI – 400000 BUC – LOT 12 – LAMPĂ UV – 2 BUC.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*