liberinteleorman.ro

Încă 130.000 lei pentru parcul industrial imaginar al lui Drăgușin – Pe ce se duc banii

Parcul industrial imaginar de la Alexandria „înghite” în continuare bani publici deși nu a realizat nimic concret de la înființarea societății. Printr-un proiect de hotărâre, Consiliul local Alexandria intenționează să aprobe suma de 130.000 lei pentru majorarea capitalului social al SC Parc Industrial Alexandria SRL.

Într-o adresă (plină de greșeli) atașată proiectului de hotărâre, reprezentanții parcului industrial spun că banii vor fi folosiți în… cităm: „preocuparea permanenta pentru eficientizarea activităţii subscrisei, posibilitatea stimulării investiţiilor directe, autohtone şi străine, dezvoltarea regională şi nu în ultimul rând, stimularea constituirii de noi locuri de muncă în vederea valorificării potenţialului uman local sau regional. Totodată, sumele de bani solicitate pentru majorarea capitalului social ne sunt necesare pentru achizitia Serviciilor de PR, Publicitate si Organizare Evenimente de Promovare pentru promovarea Parcului Industrial, catre Ambasade, Misiuni Economice, Camere de Comert straine, reprezentative pentru profilul Parcului Industrial.Prin activitati precum: inscrierea in Camerele de Comert Internationale, organizarea de conferinte, intalniri lucrative, vizite in teren cu potentiali investitori romani si straini, precum si organizarea de intalniri cu ambasadori sau reprezentanti ai misiunilor straine, urmarim ca beneficiile aduse in urma acestei achizitii sa aiba drept scop consolidarea businessului, comunicarea mesajelor intr-o maniera prietenoasa si concreta, credibilitate, avand ca rezultat atragerea investitiilor in Parcul industrial”.

Parc Industrial Alexandria are și site. Unul fără prea multe informații clare, dar cu posibilitatea de a citi în limba engleză. Aici regăsim câteva date generale despre obiectivele din viitor precum: Organizarea rețelei stradale, zonificarea funcțională a terenurilor, organizarea urbanistica arhitecturala, indici si indicatori urbanistici, dezvoltarea infrastructurii edilitare, statutul juridic si circulatia terenurilor, mentionarea obiectivelor de utilitate publica, masuri de protectie a mediului, masuri impotriva inundatiilor, alunecarilor de teren.

Chiar dacă, în mod concret, această societate s-a preocupat doar de plata salariilor și a unor proceduri costisitoare, ea încasează în continuare bani de la buget.

Și dacă tot am pomenit de cheltuieli mari, amintim că 5.000 de euro din bani publici s-au dus pe studiul de fezabilitate. Potrivit Sistemului Electronic de Achiziții Publice, S.C. Parc Industrial Alexandria SRL a achiziționat aceste servicii de la societatea Pegasus Engineering SRL, cu sediul în București, o firmă apropiată de… Dragnea.

SC PEGASUS ENGINEERING este o firmă conectată la afacerile familiei Dragnea și a primit de la Ministerul Apărării, fără licitație, contracte de aproximativ 4 milioane de euro pentru proiecte clasificate NATO.

Până în 2009, firma care a primit pe tavă un contract în valoare de 2,6 milioane de euro se numea MARBEL CONSULTING SRL și făcea parte din „suveica” familiei Dragnea. Deși în prezent este condusă de persoane fără renume, până în 2017 firma Pegasus s-au plimbat MUJA NICOLAE, fostul vicepreședinte al CJ Gorj, dar și DRAGNE ILIE-LIVIU, interfața lui Liviu Dragnea în zeci de societăți conectate la banii publici.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

1 Comment

  1. Cine a plantat in parc și cât este recolta anul asta de pe suprafața parcului? Cum a fost dat in folosință terenul pentru exploatație agricolă?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate


Articolul precedent

Un paznic din Răsmirești, dosar penal pentru uz de armă fără drept

Următorul articol

12 copaci și 2 stâlpi de telegraf doborâți de vânt – Un arbore a căzut pe o casă

Cele mai recente articole de Actualitate