liberinteleorman.ro

Înapoi în copaci! În care copaci?

Advertisement

Monica Vasilescu
defrisari (3)

”Defrișare până la capăt” pare să fie sloganul celor care taie din rădăcină tot ce e verde și frumos în municipiul Alexandria. Am scris despre spații verzi (uscate faptic) asfaltate și despre tunsul pomilor până la scoarță. Acum, copaci întregi sunt în joc. În jocul celor de la Primăria Alexandria, care au găsit cea mai simplă metodă pentru a scăpa de întreținerea arborilor ce ne ajută la oxigenare: defrișarea.

După copacii doborâți pe strada Carpați, pentru a face loc parcărilor de afaceriști (primenite cu pavele, că doar unul e Negreanu), alte trunchiuri lemnoase ramificate au fost înlăturate de pe domeniul public al municipiului fără niciun fel de motivație. Ne referim la copacii care înfrumusețau strada Dunării, în apropierea primăriei, dispăruți unul câte unul, după cum arată fotografiile postate pe profilul de Facebook ”Alexandria, Teleorman”.
Unii spun că ar fi fost ”bolnavi”. Iar pe la noi există credința că tăierea trunchiurilor şi înlocuirea lor cu alți copaci tineri va avea efecte pozitive asupra climei prin reținerea de dioxid de carbon. Pe lângă faptul că aceasta este o teorie falsă în opinia specialiștilor, la Alexandria e mai grav, fiindcă tot ce e verde se substituie cu beton, nu cu alți arbori naturali. Situația provoacă indignare de-a dreptul. E ca și cum autoritățile ne-ar vrea înapoi în copaci. Întrebarea e: în care copaci?!

defrisari (1) defrisari (2)

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

2 Comments

 1. Nu sunt de acord cu ceea ce se intampla in acest oras! prea linistit, care in fiecare primavara are ca prioritate schimbul de borduri, asfalt si ciment altceva prioritar numai exista! spre exemplu domnule primar: scaderea ratei somajului in accest oras, degeaba ii premiezi simbolic la diverse concursuri de inot, concurs de paste, etc… si ei sunt tineri someri care nu ii angajeaza nimeni!
  Sfatul meu prietenesc! sa va mai implicati si in atragerea de noi investitori in acest oras, atragerea de cat mai multe investitii pe fonduri europene, care va ajuta la angajarea somerilor acestui oras, care in loc sa primeasca ajutoare vor incasa salarii care se vor cunoaste in puterea de consum a acestui oras… Acesti investitori se atrag cu facilitati din partea primariei care pe viitor va avea mult de castigat daca populatia acestui oras este una activa si nu somera! si foarte multi dintre tineri numai iau calea Bucurestiului sau pleca in alta tara sa isi asigure si ei un trai decent…
  ACEST OBIECTIV cred ca era primul lucru pe care trebuia sa il faceti de la ocuparea functiei de primar, in schimb in fiecare an alocati fonduri din bugetul orasului doar pentru borduri, asfalt, ciment, gardulete, mai nou banci fara numar, etc.
  Referitor la articol, nu sunt de acord cu ceei care fac o adevarata drama la tairea unor copaci batrani, puteziti si rosi pe interior care la prima furtna mai serioasa poate sa faca victime! Daca unul dintre aceei copaci cade pe cineva: copii, batrani, etc… care frecventeaza des aceea zona pentru ca este parc, cine va raspunde?
  Daca doriti sa faceti un articol adevarat cu taierea pomilor si asfalt, ducetiva in padure sa vedeti acolo prapad… si apropo care padure ca in curand numai o sa fie!

  • Acesti copaci nu erau nici pe departe putreziti si rosi , doar batrani. Acesti copaci alcatuiau aliniamentul stradal si in acelasi timp aveau o valoare ecologica in moderarea climatului urban . Problema este ca de la un copac, se trece la doi, la trei si asa mai departe , pana o sa ia amploare. Copaci carora le ia zeci de ani , sute chiar , sa ajunga la acelasi statut. Problema defrisarii chiar ar trebui sa fie suparatoare pentru fiecare locuitor. De padure nici nu se mai pune problema. Acolo s-au depasit limitele „nesimtirii” de mult. Si asta nu se va termina curand. Oare cine a dat acordul ? Ocolul silvic ? Domnul primar ? Beton tot sa avem . Rusine !

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

17 aprilie 1954 – Moartea liderului comunist Lucrețiu Pătrășcanu

Următorul articol

Pedeapsă cu executare pentru Dragnea? Ce spun pesediștii teleormăneni?

Cele mai recente articole de Actualitate