În Teleorman au fost efectuate doar 140 de teste pentru COVID-19

în Administratie/Dezvăluiri/Sănătate

Primul aparat de testare pentru COVID-19 a ajuns în județul Teleorman pe data de 3 aprilie, cu titlu de donație. Desigur, aparatul n-a fost pus imediat în uz, pentru că au mai fost necesare vreo trei săptămâni pentru pregătirea cadrelor medicale ce urmau să îl folosească. Astfel, testarea pentru depistarea COVID-19 a început abia de o săptămână la nivelul județului. Numărul de îmbolnăviri la nivelul județean e încă unul mic, dar asta s-ar putea explica și prin numărul foarte mic al testelor efectuate până în prezent. Căci în laboratorul coordonat de DSP Teleorman au fost efectuate până acum doar 140 de testări pentru depistarea COVID-19.

Din cei puțin peste 100 de bolnavi ai județului au fost declarați vindecați și externați de la Spitalul Municipal „Caritas” din Roșiorii de Vede 30 de oameni. Activitățile de testare COVID-19 ale laboratorului localizat la sediul DSVSA Teleorman au fost incluse în Programul Național de Boli Transmisibile prin Ordinul Ministrului Sănătății nr. 689/27.04.2020.

Aparatul de tip RT-PCR, pus la dispoziția DSP Teleorman de către Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și, teoretic, permite diagnosticarea pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2, fiind asigurată astfel intervenția rapidă pentru a limita răspândirea infecției în comunitate.

Instituția Prefectului face apel la cetățeni să respecte normele de igienă și de distanțare socială recomandate de către specialiști și subliniază importanța deosebită a respectării restricțiilor impuse prin ordonanțele militare.

Conform raportării Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Teleorman, în centrele de carantină aflate în funcțiune erau cazate astăzi 185 de persoane. În ceea ce privește persoanele autoizolate la domiciliu, acestea sunt în număr de 187.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

1 Comment

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*