În singurul spital suport-COVID din Teleorman au mai rămas 31 de locuri

în Actualitatea politică/Administratie/Sănătate

Număr mare de pacienți în singurul spital suport-COVID din județul Teleorman! Îmbolnăvirile devin tot mai frecvente, iar numărul de paturi disponibile la Spitalul „Caritas” din Roșiorii de Vede se împuținează de la o zi la alta. Mai mult, acolo nu pot fi internate decât cazurile cu simptomatologie ușoară, pentru că unitatea spitalicească nu dispune de mijloacele necesare pentru efectuarea unor manevre complicate, precum intubarea pacienților. Atunci când starea bolnavilor se agravează, ei sunt transferați la spitale din țară, situate uneori la distanțe de sute de kilometri de județ și, uneori, starea bolnavilor se agravează pe traseu.

În cursul zilei de ieri, potrivit datelor oficiale, la spitalul Caritas din Roșiorii de Vede erau internați 170 de pacienți și numai 31 de paturi mai erau libere. În acest moment, autoritățile spun că nu putem vorbi despre o criză a gradului de ocupare, pentru că săptămânal sunt și destule externări.

Dar la o creștere semnificativă a numărului de îmbolnăviri, determinată de alegerile electorale și de începerea școlilor, se va ajunge cu siguranță în situația de a nu mai exista paturi disponibile pentru bolnavii din județ.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*