În sfârşit, Edi Oprea prestează pentru comunitate!

în Actualitatea politică

ediCarmen Dumitrescu

Uneori, se mai face şi dreptate! Nu de alta, dar fostul viceprimar liberal şi actualul consilier local Edi Oprea şi-a cam petrecut anii de carieră pe fotolii confortabile, în birouri aerisite, meditând la steaua fără nume. De fapt, acesta a fost chiar motivul care ne-a determinat să-i contestăm atâţia ani prezenţa în funcţii care îi depăşeau capacităţile, dat fiind că partidul poate să te urce şi să te coboare, dar chiar să te arunce către stele când tu abia îţi ţii capul pe umeri e inadmisibil.

După cum ziarul Liber în Teleorman relata în exclusivitate acum ceva vreme, Edi Oprea a fost surprins de poliţişti în timp ce-şi conducea maşina prin Alexandria fără permis, acesta fiindu-i suspendat temporar pentru lovirea unui pieton în zona pieţei, nu cu mult timp în urmă. Consecinţa: un dosar penal de toată frumuseţea. Edi al nostru s-a ofuscat rău la auzul veştii că e penal şi a încropit un drept la replică, în care se urca singur pe un piedestal inexistent, ducând penibilul pe culmi neînchipuite. De atunci şi până acum, povestea părea să fie uitată, el continuându-şi dificila activitate de a tăcea mâlc şi de a ridica mâna pe bani. Ne referim, desigur, la indemnizaţia de consilier local.

Dar, aşa cum remarcam la început, uneori se mai face şi dreptate. Aşa că Edi Oprea va munci pentru prima oară în viaţa lui! E drept, experienţa va dura numai 30 de zile, dar măcar comunitatea va beneficia puţin de pe urma lui. Cele 30 de zile de muncă în folosul comunităţii sunt consecinţa faptului că a circulat fără permis prin Alexandria şi, se pare, orele de muncă în folosul nostru se vor desfăşura în cadrul ADP. Nu credem că Mioara Toţe îl va trimite la spaţii verzi, dar putem spera. Oricum, indiferent care îi va fi activitatea, noi ne bucurăm că în sfârşit va avea şi Edi Oprea posibilitatea să se revanşeze faţă de comunitate. O comunitate care a avut grijă să-i asigure, la momentul oportun, un birou aerisit, un fotoliu comod şi o plăcuţă aurie lipită de uşă, pe care trona, cu litere de-o schioapă, titulatura de “VICEPRIMAR”.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*