liberinteleorman.ro

În prezența a zeci de credincioși, Biserica Trivale II ”Sfântul Andrei” și-a serbat ocrotitorul

30 noiembrie 2017

Monica Vasilescu

Sfântul Andrei este considerat întemeietorul creștinismului și, în consecință, contribuția sa la ceea ce este astăzi biserica trebuie marcată într-o manieră relevantă pentru comunitate, așa cum se face la Biserica Trivale II de mai bine de cinci ani. Încă din 2012, în fiecare an, Biserica ”Sfântul Apostol Andrei”, din comuna Trivale Moșteni, este gazda unei slujbe speciale întru cinstirea ocrotitorului său.

Ziua de închinăciune a praznicul Bisericii a fost organizată și anul acesta de către părintele paroh Bogdan Nedea, unul dintre preoții cu mintea deschisă şi inima plină de lumină pe care îi are județul nostru. Ca atare, lăcașul de închinăciune a fost plin de oameni veniți să-l serbeze pe sfânt și de copiii satului pe care Bogdan Nedea îi are, de asemenea, sub ocrotire.

Pe tot parcursul ceremonialului religios desfășurat astăzi au răsunat armoniile cunoscutului psalt Petre Moise, un interpret la strană care are în spate peste 15 ani de traiectorie în cântecul bisericesc. Vocea puternică a acestuia, împreună cu soborul de preoți condus de pr. Zamfir Liviu, consilier din partea Episcopiei Alexandriei și Teleormanului, preoții Florin și Cristian Danu, părintele Andrei Zăbavă și alți slujitori ai bisericilor vecine, a reușit să le îndeplinească nevoile religioase zecilor de creștini prezenți și să aducă laudă acestui apostol pus sub patronajul spiritual al țării noastre. Iar serviciul divin oferit de vocile preoțești laolaltă cu multe cuvinte de învățătură a produs un tumult interior greu de descris cu vorbe.

La acest hram, credincioșii s-au putut închina la moaștele Sfântului Nectarie aflate în biserică. După Sfânta Liturghie din ziua serbării Sfântului Andrei, s-a oficiat o slujba de pomenire a celor adormiți, au fost împărțite daruri credincioșilor și a fost organizată o agapă frățească la care a luat parte și primarul comunei Trivalea Moșteni, Marius Bocancilă, unul dintre cei care au fost un sprijin real pentru această biserică frumoasă. Locașul este îngrijit şi cochet, dar chiar dacă arată bine în forma actuală, este construit cu mult bun gust şi pricepere, el are un gol: lipsa picturii. Acest aspect, împreună cu alte proiecte gândite de întâiul preot al bisericii vor prinde contur în viitor, fiindcă preotul Bogdan Nedea și-a structurat foarte bine gândurile și viziunile legate de aspectul așezământului pe care îl oblăduiește. Dar pentru asta are nevoie de bani. Iar cu sprijin material din partea celor care au potențial, această biserică va fi aranjată așa încât să poată deveni un punct de liniște pentru aceia care îl caută pe Dumnezeu, la fel cum a făcut Sfântul Apostol Andrei – un om care l-a căutat pe Mesia, l-a găsit, l-a urmat şi l-a propus şi altora drept călăuză pentru viaţă…

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Scoruri live

Articolul precedent

Primarul de la Drăgănești Vlașca – Ciprian Ciuperceanu va primi emblema de merit „Partener pentru ordine și siguranță publică”

Următorul articol

Cadru didactic umilit, bătut și filmat cu telefonul mobil într-o școală din Teleorman!

Cele mai recente articole de Actualitate