liberinteleorman.ro

În loc să se ducă la deschiderea anului universitar la Școala Vieții, Liviu Dragnea a ținut prelegeri despre inutilitatea diplomelor la Alexandria

2 octombrie 2017

Carmen Dumitrescu

Că lui Liviu Dragnea nu i-a plăcut cartea, nu e un fapt pe care trebuie să-l dezbatem noi acum. Oricum, de bine, de rău, s-a descurcat în viață, căci așa a ajuns un repetent la Politehnică să deschidă anul la Universitatea Partidului din Alexandria. Și, cu invidie, admitem că dacă e cineva în măsură să dea sfaturi viitorilor absolvenți de studii superioare, numai Liviu Dragnea poate fi acela. Evident că ar fi fost mai potrivit ca el să participe la deschiderea anului universitar la Școala Vieții, nu la o universitate de stat, pentru că el știe cel mai bine cum devii politician de rang înalt fără a avea vreo idee despre cum vorbești corect în limba țării în care te-ai născut. Și astfel, el a văduvit de informație prețioasă sute de specialiști în Școala Vieții, care nu vor ști niciodată cum să urce mai sus de nivelul furtului din buzunare sau a banalului jaf la drumul mare.

De aceea, domnule Dragnea, veți avea pe conștiință zeci de tineri care vor și ei să învețe să fure profesionist și să țină discursuri viitorilor studenți, în loc să vă fi adresat unor tineri care nu fac parte în mod necesar din publicul dumneavoastră țintă. E drept că noi nu am ajuns la manifestare, pentru că cei din PSD nu consideră că presa trebuie tratată în mod egal, însă am auzit din presa centrală că la Universitatea Valahia din Alexandria, Liviu Dragnea ar fi vorbit despre inutilitatea diplomelor și despre cartea prea multă care îi tâmpește pe studenți (domnule Dragnea, să știți că unii sunt deja tâmpiți înainte să deschidă vreo carte). Noi nu suntem de acord cu aceste declarații, căci altfel de ce ar fi alergat Liviu Dragnea după diplome la universități-fantomă? În privința cantității prea mari de informație, aici îl credem. În esență, ca să știi să minți și să furi, îți trebuie doar instincte și un profesor bun. Și iată de ce credem noi că era normal ca cel mai mare specialist în Școala Vieții din România să deschidă anul universitar pe la Rahova sau pe la Jilava, unde studenții la Facultatea Vieții ar fi apreciat cu adevărat sfaturi de genul: „Sincer, poate atunci când am învăţat noi, când am fost noi în facultate, poate eram mai proşti. Noi aveam un singur manual şi se pare că am ieşit ingineri, profesori, oameni care au învăţat. Nu ştiu cât interes privat este în a fi mai multe manuale. Rugămintea mea la ministrul Educaţiei la domnul secretar de stat, poate se gândesc serios şi fac o propunere foarte bine argumentată. Poate va aplecaţi mai mult asupra a ceea ce însemna programă şcolară. Nu cumva este prea mare încărcătura, ca şi număr de ore. A făcut cineva socoteală într-un mod serios dacă nu cumva este prea mare şi îl afectează pe copil? Noi nu începeam la 1 octombrie, ci pe 15 septembrie. În primele zile, noi nu ne strângeam așa, ca voi. Unii mergeam în Deltă, la pescuit. Nu vă sugerez, pentru că se pare că a devenit ceva periculos în România. Alții mergeau la mare…”

Dar vai! Cât simț al umorului! Subtil ca lovitura de ciocan! Liviu Dragnea a reușit, și de această dată, să facă din deschiderea banală a unui nou an universitar un eveniment aparte, de culoarea și consistența unei plenare PCR, mișcând fundamental zeci de suflete. Numai că avem mari îndoieli că acelea erau suflete de studenți, căci la Universitatea Partidului, de obicei, bate vântul. În esență, credem că demersul lăudabil al Conducătorului Iubit a fost, din păcate, inutil. Mii de studenți ai Școlii Vieții vor simți lipsa sfaturilor profesioniste și nu vor reuși niciodată să-și îndeplinească destinul adevărat, devenind și ei politicieni, specialiști în muncă, nu în scris minciuni și manipulări!

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Spitalul din Roșiorii de Vede, jefuit în mod sistematic de un grup mafiot, nu mai are bani să-și plătească medicii

Următorul articol

Protecție de nivel înalt: Șoferii din județul lui Dragnea plătesc mai puțin pe benzină decât șoferii din București

Cele mai recente articole de Actualitatea politică