În comuna Peretu, copiii iubesc sportul!

în Sport

DSCN0974Consiliul Local al Copiilor din Scoala Gimnaziala Grigore Dimitrie Ghica a fost promotorul unei competitii sportive desfasurata pe parcursul acestei saptamani. In organizarea activitatii, copiii din Peretu nu au fost singuri. Au primit sprijinul consistent al primarului Ionel Olteanu, al directorului Prof. Magda Adriana Radoi si al profesorului de sport Ninel Fiscu.

Aceste competitii sportive fac parte din Planul Local de Actiune pentru Copii elaborat de Asociatia pentru Educatie si Dezvoltare Comunitara in cadrul proiectului “Votaţi copiii încă o dată!” ca un instrument de implicare si valorizare a copiilor. De fapt, AEDC si-a propus sa realizeze in comunitati rurale, un cadru adecvat in care copiii, sprijiniti de scoala, comunitate si autoritatea locala, sa isi poata analiza problemele, sa poata propune solutii si activitati pentru realizarea acestora, sa ia decizii pentru rezolvarea problemelor lor, sa se manifeste liber si deschis, astfel incat, pas cu pas sa devina cetateni activi si responsabili.

DSCN0934In competitii derulate la Peretu s-au inscris 220 de copii.

Fetele s-au grupat in echipe care s-au confruntat in cadrul unor meciuri de fotbal.

Baietii s-au intrecut pentru a afla care dintre ei sunt mai buni la handbal.

Si pentru ca sunt buni colegi, fetele impreuna cu baietii, in echipe mixte, au fost fata in fata in cadrul unor meciuri de rugby tag.

DSCN0792Vineri pe terenul de fotbal al comunei Peretu, Consiliul Local al Copiilor a organizat finala competitiilor sportive. Finalistii au fost incurajati de restul copiilor, de parinti, de cadrele didactice si de reprezentanti ai Primariei. La final toti copiii participanti la competitie au primit diplome de participare iar castigatorii au primit premii si diplome.

Competitiile sportive au fost organizate in cadrul proiectului “Votaţi copiii încă o dată!” – finanţat prin Granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România, şi implementat de Asociaţia pentru Educaţie şi Dezvoltare Comunitară (AEDC) în parteneriat cu Primăria Ţigăneşti.

In saptamana 18 – 22 Aprilie, astfel de activitati vor fi organizate in cadrul proiectului si in Tiganesti, Nanov, Izvoarele, Frumoasa si Segarcea Vale.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*