În centrele de carantină din Teleorman au mai rămas doar 99 de persoane

în Actualitatea politică/Administratie

Experiența centrelor de carantină pare să se apropie de final în județul Teleorman. Oamenii întorși din străinătate, pe care statul i-a obligat să stea 14 zile în locuri special amenajate, pentru a-și proteja familiile de o eventuală infectare cu noul virus, încep să încheie perioada necesară unei eventuale incubații a bolii, așa că părăsesc centrele de carantină. În același timp, constatăm că numărul celor care se întorc în țară e aproape nesemnificativ și că lucrurile încep, încetul cu încetul, să se normalizeze.

În acord cu raportările Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Teleorman, în cele trei centre de carantină rămase funcționale la nivel județean erau cazate astăzi 99 de persoane. În ceea ce privește persoanele autoizolate la domiciliu, acestea sunt în număr de 158.

În același timp, Instituția Prefectului Teleorman roagă populația să nu se relaxeze în perioada următoare, pentru că respectarea cu strictețe a măsurilor de protecție e singura cale, până la urmă, de a preveni explozia numărului de îmbolnăviri.

Instituția Prefectului – Județul Teleorman și celelalte autorități ale statului (polițiști, jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, pompieri, instituțiile sanitare) sunt în continuă alertă pentru a preveni răspândirea COVID-19. Solicităm locuitorilor județului nostru să aibă în vedere prevederile ordonanțelor militare emise privind măsuri de prevenire a răspândirii Covid-19 și să respecte cu strictețe și responsabilitate măsurile impuse. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.”, se arată într-un comunicat transmis astăzi presei de către Prefectura Teleorman.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*