În Alexandria nu vor mai pocni artificii în noaptea dintre ani

în Actualitatea politică

Artificiile nu vor mai pocni în Alexandria în noaptea de Revelion, anunță, cu tristețe, primăria. ”Necazul” se datorează faptului că firma încredințată cu această distracție abstractă nu a primit avizele necesare tragerii focului de artificii.

„Având în vedere faptul că operatorul economic desemnat câștigător al procedurii de achiziție publică pentru organizarea focului de artificii din noaptea anului nou ne-a comunicat prin adresă faptul că nu a obținut toate avizele necesare tragerii focului de artificii, deși materialele ce urmau să fie folosite erau de clasa I si II, ce nu prezintă un grad ridicat de pericol, cu părere de rău vă informăm faptul că nu vom mai organiza o întâlnire publică, așa cum în mod tradițional comunitatea noastră a fost obișnuită”, se arată într-un comunicat al Primăriei Alexandria, remis presei luni.

Alexandria dădea până acum bani mulți pe achiziția de nimicuri. Așa cum știm, anul trecut, ornamentele de iluminat festiv, achiziționate de ADP de la societatea NORELECTRIC, au costat nu mai puțin de 36.066 lei, bani din bugetul local. La această bucurie fără rost s-a adăugat și focul de artificii, achiziționat, de asemenea, direct, de la firma Wolf Impex SRL. Costul artificiilor din Alexandria s-a ridicat anul trecut la 19.000 lei. Sperăm că anul ăsta banii au fost salvați…

UPDATE: Explicația Poliției

”Având în vedere constatările operatorilor de distribuție gaze naturale și prevederile legale în vigoare, art. 34 alin. 2 lit. C din Legea 126/1995 R privind regimul materiilor explozive, prin care se interzice folosirea articolelor pirotehnice la o distanță mai mică de 500 m de instalațiile electrice de înaltă tensiune, de locurile de depozitare și livrare a combustibililor lichizi sau solizi, de instalațiile de gaze, Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Teleorman nu a emis aviz operatorului economic solicitant. Astfel, ca urmare a adresei Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Teleorman din data de 11.12.2019 către Inspectoratul pentru Situații de Urgență “A.D Ghica” Teleorman, privind avizarea organizării și desfășurării jocurilor de artificii cu materiale pirotehnice, la nivelul județului, la data de 16.12.2019 ISU Teleorman a înaintat către instituția noastră corespondența avută cu operatorii sistemului de distribuție gaze naturale în municipiul Alexandria, corespondență din perioada septembrie-octombrie a.c., din verificările efectuate de către aceștia reieșind faptul că în proximitatea platoului din fața sediului Instituției Prefectului – Județul Teleorman există montate instalații de gaze naturale la distanțe mai mici de 500 m”, se arată într-o informare de presă a IPJ Teleorman.

3 Comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*