Îmbracă un copil de Paște

în Actualitate

Monica Vasilescu

”Îmbracă un copil de Paște” este îndemnul părintelui paroh Bogdan Nedea, de la Biserica Trivale II, din localitatea Trivalea Moșteni, care a demarat, ca și anul trecut, o campanie umanitară pentru copiii din sat participanți la slujbe.

Fiecare dintre noi ne amintim, din copilărie, că Paștele era un prilej bun de a ne cumpăra haine noi, pentru a le purta cu ocazia Învierii Domnului. Din păcate, nu toate familiile au posibilitatea de a le oferi copiilor ceea ce își doresc și, în unele cazuri, lipsurile nu sunt legate doar de haine noi, ci de îmbrăcăminte în general sau chiar de hrana zilnică, după cum arată multe studii despre sărăcie în țara noastră.

Sensibilizat de neajunsurile cu care se confruntă mulţi oameni nevoiaşi din jurul său, preotul Bogdan Nedea a lansat un apel către toate persoanele care au posibilitatea de a ajuta pentru a face o bucurie, la zi mare, unor prichindei care, într-un fel sau altul, i-au devenit, prin intermediul bisericii, foarte apropiați, ca parte din familie. Campania organizată de părinte se desfășoară sub forma unor scrisori ale copiilor nevoiași, iar cei care vor să ajute pot trimite colete direct la biserica din Trivale sau pot lua legătura cu preotul Bogdan, care a creat o legătură între credincioși pe Facebook, internetul fiind cel mai rapid mod de receptare a mesajelor și o speranță în plus pentru aproximativ 50 de copii pe care i-ar ferici enorm simplul fapt de a se duce primeniți la slujba de Înviere.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*