Ideo Ideis și-a recompensat participanții

în Cultură

Ideo IdeisCarmen Dumitrescu

Deși anul acesta, din festivalul de teatru tânăr “Ideo Ideis” a fost exclusă ideea de competiție, trupele de teatru care au evoluat pe scena Casei de Cultură din Alexandria au fost evaluate de către mentori și au beneficiat de unele recompense pentru efortul depus. La finalul evenimentului, organizatorii au constatat faptul că efectele acestui eveniment sunt din ce în ce mai profunde la nivelul colectivității locale și că participanții la festival sunt din ce în ce mai talentați și mai pregătiți. De aceea, Alexandru Ion, co-președintele festivalului este convins că de anul acesta s-a trecut la o nouă etapă din evoluția Ideo Ideis și că perspectivele sunt tot mai bune: “Ne bucurăm că anul acesta am reușit să facem încă un pas în dezvoltarea procesului de educație alternativă eliminând ideea de competiție tradițională din festival și, poate chiar mai important, că participanții și partenerii noștri au primit cu brațele deschise această schimbare. Chiar credem că o nouă experiență, de genul celor oferite anul acesta, este mult mai benefică pentru dezvoltarea liceenilor decât un titlu de ‘Cel mai bun actor’, de exemplu. Le mulțumim frumos partenerilor noștri care ne-au ajutat să le oferim aceste experiențe participanților!”.

Și pentru că idea de competiție a fost eliminată din cadrul evenimentului, s-a luat decizia ca și premiile individuale din trecut să fie convertite în experiențe, al căror finalitate trebuie să fie dezvoltarea fiecărei trupe de teatru noi, în accord cu procesul de educație alternativă oferit de Ideo Ideis. Ca atare, cele 10 trupe de liceeni care au evoluat anul acesta pe scena festivalului Ideo Ideis au beneficiat nu de premii, ci de o serie de experiențe care îi va ajuta să facă un pas important în sensul evoluției în teatru. Astfel, trupa Domino din Râmnicu Vâlcea va beneficia de susținerea unei reprezentații în cadrul FITS 2015, Atelierul de Teatru din Botoșani va avea ocazia de a participa  FNT 2014, trupa Gong din Roman va susține o reprezentație în cadrul FestCo 2015. De asemenea, trupa Aici din Constanța are prilejul de a susține o reprezentație la Godot Café Teatru, în timp ce liceenii din trupa Theatron, Vulcan au beneficiat de o sponsorizare în valoare de 1000 de euro din partea Agenției de Vise pentru producția următorului spectacol. Trupa Yorick din București a fost recompensată cu abonamente full pass la Festivalul de Muzică “Plai” de la Timoșoara, edițiile 2014 și 2015 iar trupa “Mircea Albulescu” din Câmpina a obținut, în urma participării la Ideo Ideis acces pentru un an la spectacolele Teatrului de Comedie. Cei din trupa Oglinzi din Sinaia au, de acum, acces pentru un an la spectacolele lui Marius Manole și ale Medeei Marinescu iar cei de la trupa AS București au acces gratuity pentru un an la spectacolele lui Andi Vasluianu și Vlad Zamfirescu. În ceea ce-i privește pe alexăndrenii de la trupa StarT, aceștia pot beneficia, în urma participării la Ideo Ideis de acces pentru o săptămână la oricare dintre cursurile UNATC.

 

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

2 Comments

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*