Ideo Ideis 2020: Suntem datori cu o revoluție

în Cultură

Se apropie ediția 15 a Festivalului e Teatru Tânăr Ideo-Ideis, singurul eveniment cultural de anvergură desfășurat în Alexandria în ultimii ani.

”Sub umbrela SCHIMBĂRII, ediția #15 propune un program divers și concentrat celor peste 200 de liceeni înscriși, precum și întregii comunități din Alexandria, cu activități gândite pentru toată paleta de vârste, organizate în aer liber sau online, în condiții de deplină siguranță.

Pentru a continua experiența de învățare, am descentralizat festivalul și, în semn de mulțumire pentru ultimii 15 ani, ducem atelierele de teatru și măiestrie mai aproape de participanți, chiar la ei acasă, în Alexandria și alte opt comunități din România: Baia Mare, Botoșani, București, Buzău, Câmpina, Roman, Sibiu, Timișoara.

Pasionații de cultură, prezenți la Alexandria sau care vor urmări transmisiunile LIVE, se vor putea bucura în perioada 5 – 9 august de 📻 spectacole de teatru audio cu alumni IDEO, 💡 de discuții inspiraționale în cadrul Masterclass-urilor și Serii Povestitorilor, 🎭 dar și de un spectacol de teatru în aer liber, scris și regizat de Bogdan Georgescu”, anunță organizatorii.

2 Comments

  1. Cred că mai degrabă sunt datori față de: elita neomarxistă, grupurile LGBT, mișcarea BLM și alte grupări ce ne bagă pe gât corectitudinea politică. Dar ce mă miră? În Teleorman a urlat mereu lupta de clasă…

  2. Asta este cultură ce faceți voi ? Dacă sunteți în stare de ceva și “mari artiști” – cum vă pretindeți de ce nu faceți aceste “acte de cultură” într-o sală unde să poată sta spectatorii în condiții decente să urmărească “valoroasele voastre creații”. Atunci ați vedea câți adepți aveți și cât de “valoroși” sunteți. Dacă ceea ce faceți este de calitate poate ar fi și unii dispuși să plătească pentru a vă vedea. Dar ceea ce faceți voi este un fel de “maimuțăreală”. Vreți să băgați “cultura” voastră pe gât și celor care nu au treabă cu asta. “Paralizați” zile întregi spații în aer liber prin oraș pentru a face “mult zgomot pentru nimic”, proiectați filme în aer liber unde spectatorii “mâncați” de țânțari stau cu țigara în gură, cu băutura lâgă ei și sparg semințe. Asta o numiți voi cultură ? Poate “cultură de turmă” ! Învățați copii cum să “mâzgălească”, să scrie și să deseneze “obșcenități” pe pereții clădirilor ?!. Mergeți în spatele clădirii Finanțelor, în spatele Prefecturii și la blocurile din jur și vedeți ce “frumos” arată pereții. Asta este artă ? Dacă vreți să promovați arta atunci arătați cum știți să desenați sau pictați pe hartie, pânză, lemn, sticlă, … Să “mâzgălească” pereți poate și un copil de 2 ani , dacă are în mână o “carioca”. Ați fost “înfiltrați” de LGBT- iști și îi promovați la “scenă deschisă” – spre asta vreți să îndrumați tineretul ?! Credeam că în “pandemie” se termină cu “ghiorlăiala”, cu “bâlciurile” care “paralizează” câte o săptămână centrul orașului și produc atâta mizerie și disconfort locuitorilor (centrul orașului devine un WC public iar mirosul de urină și fecale dăinuie cu săptămânile, zgomot de vibrează geamurile, fum și miros de bodegă, salariații nu mai au unde parca mașinile, …). Și toate astea pentru unele interese (să aibă anumite terase și hoteluri “încărcare” cu clienți, să bifeze unii că au “activitate culturală”, …). Este și acesta un mijloc de a transfera bani către unele “entități” Păcat că s-a ajuns aici ! ↩ Raspunde0 (0 voturi)

    Citeste mai mult: adev.ro/qejg07

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*