Ică Florică Calotă: „Prezența la vot va fi de 30%, iar referendumul nu va face cvorumul”

în Actualitatea politică

În cadrul unei conferințe de presă, desfășurate la sediul partidului, președintele ALDE Teleorman, Ică Florică Calotă, a declarat că estimează o prezență de 30% la alegerile europarlamentare și că, din punctul lui de vedere, referendumul nu va întruni cvorumul. Mai mult, acesta a spus că referendumul e neconstituțional, el fiind doar o lansare prematură a campaniei electorale a lui Klaus Iohannis.

Alături de Calotă s-au aflat șeful campaniei electorale a ALDE din Teleorman, Virgil Cocoșilă și candidatul partidului în aceste alegeri, Cătălin Burcescu. Toți s-au exprimat în sensul invalidării referendumului, despre care spun că ar conține „întrebări neconstituționale”. Ică Calotă a povestit experiența campaniei din Teleorman, unde membrii partidului au explicat oamenilor că nu ar trebui să se exprime în cadrul Referendumului pe Justiție.

„A fost o campanie electorală extrem de bună, sunt foarte mulțumit de colegii mei. O campanie densă, foarte bună, am mers din casă în casă și suntem foarte optimiști cu privire la scor. Prezența la vot va fi de 30%, iar referendumul nu va face cvorumul. Acest referendum nu răspunde lucrurilor pe care trebuia să le conțină. A fost o rampă de lansare a campaniei electorale a lui Iohannis, de a deruta electoratul rural. Estimez că ALDE va obține un scor de 10-15% în Teleorman, și cu cât prezența la urne va fi mai mare, cu atât va fi și scorul partidului mai mare.”, a spus președintele ALDE Teleorman.

Mai mult, cu privire la conflictul dintre Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă pe tema referendumului, Ică Calotă îl cataloghează ca pe „o fentă”.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

1 Comment

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*