liberinteleorman.ro

Ică Florică Calotă: „Prezența la vot va fi de 30%, iar referendumul nu va face cvorumul”

În cadrul unei conferințe de presă, desfășurate la sediul partidului, președintele ALDE Teleorman, Ică Florică Calotă, a declarat că estimează o prezență de 30% la alegerile europarlamentare și că, din punctul lui de vedere, referendumul nu va întruni cvorumul. Mai mult, acesta a spus că referendumul e neconstituțional, el fiind doar o lansare prematură a campaniei electorale a lui Klaus Iohannis.

Alături de Calotă s-au aflat șeful campaniei electorale a ALDE din Teleorman, Virgil Cocoșilă și candidatul partidului în aceste alegeri, Cătălin Burcescu. Toți s-au exprimat în sensul invalidării referendumului, despre care spun că ar conține „întrebări neconstituționale”. Ică Calotă a povestit experiența campaniei din Teleorman, unde membrii partidului au explicat oamenilor că nu ar trebui să se exprime în cadrul Referendumului pe Justiție.

„A fost o campanie electorală extrem de bună, sunt foarte mulțumit de colegii mei. O campanie densă, foarte bună, am mers din casă în casă și suntem foarte optimiști cu privire la scor. Prezența la vot va fi de 30%, iar referendumul nu va face cvorumul. Acest referendum nu răspunde lucrurilor pe care trebuia să le conțină. A fost o rampă de lansare a campaniei electorale a lui Iohannis, de a deruta electoratul rural. Estimez că ALDE va obține un scor de 10-15% în Teleorman, și cu cât prezența la urne va fi mai mare, cu atât va fi și scorul partidului mai mare.”, a spus președintele ALDE Teleorman.

Mai mult, cu privire la conflictul dintre Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă pe tema referendumului, Ică Calotă îl cataloghează ca pe „o fentă”.

Advertisement

1 Comment

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Corina Crețu: „Sufăr sincer când văd subdezvoltarea județului Teleorman”

Următorul articol

Peste 10% dintre teleormăneni au votat până la ora 10.00

Cele mai recente articole de Actualitatea politică