Ică Florică Calotă face racolări în PNL. Adrian Savu și George Drăghici negociază trecerea la ALDE?

în Actualitatea politică

ica2Carmen Dumitrescu

În PNL sunt frământări mari. Cam inutile, dacă ne întrebați pe noi, căci partidul ăsta devine din ce în ce mai mic și mai puțin important pe o scenă politică dominată de partidul roșu și de derivatele lui. Dar e cert că retragerea lui Marin Almăjanu și sosirea lui Pîrvulescu în fruntea partidului i-a nemulțumit pe unii liberali vechi, care au tot căutat mijloace de a schimba statu-quo-ul. Nu le-a ieșit nicio strategie, pentru că, ne place sau nu s-o recunoaștem, Pîrvulescu are o susținere puternică de la nivel central, reușind astfel să obțină din politică într-un an cât n-au reușit alții într-o carieră întreagă. Și totul pentru că el a înțeles ceva ce vechii liberali n-au cum să înțeleagă: astăzi, cine nu mizează pe cartea pragmatismului, pierde. Și pentru că lucrurile nu par a evolua în defavoarea lui Pîrvulescu, ci dimpotrivă, unii membri ai partidului poartă negocieri. Unii pe față, alții prin cafenele, alții prin zone mai puțin populate… Și se pare că liberalii nemulțumiți simt o puternică atracție față de Ică Florică Calotă. Practic, în ultimele două săptămâni am aflat că acesta ar fi avut discuții și negocieri cu nume importante din noul PNL, inclusiv cu Bitanu’, acesta din urmă negând, însă, vehement faptul că și-ar fi propus vreodată să trădeze partidul cu Ică. Despre alte intenții de trădare, Bitanu’ n-a vorbit…

ica1Interesant este că și liberalii loiali lui Almăjanu ar fi trecut prin biroul lui Ică în perioada aceasta. Unul dintre ei ar fi George Drăghici, care și-a dat recent și demisia din Consiliul local și nu s-a ferit niciodată să-și exprime înverșunarea împotriva actualei conduceri a partidului. Celălalt este Adrian Savu, despre care noi credem că ar trebui să continue să fie totuși liberal, pentru că partidul chiar duce lipsă în prezent de minți deschise și de spirite cu adevărat libere. L-am contactat pe Adrian Savu, în încercarea de a afla dacă negocierea cu Ică a avut loc, iar acesta ne-a mărturisit că nimic nu este clar nici pentru el în momentul acesta, dar că nu a luat încă nicio decizie. N-a negat interesul pentru un alt drum politic și, printre rânduri, am citit dezamăgirea. Până una alta, liberalii cu state vechi ar trebui să lase dezamăgirea deoparte, legitimă sau nu, și să încerce să salveze partidul de el însuși. Pentru că aceasta ar fi singura cale prin care liberalii mai pot avea un viitor politic în Teleorman. Altfel, partidul aproape unic nici nu va mai fi nevoit să lupte ca să câștige alegeri prin județul acesta, căci liberalii, prin fărâmițare și frământare internă, le vor netezi drumul spre victorie, fără a mai fi nevoie ca ei să miște vreun deget. Și noi știm că PSD-ul va fi mereu o carte câștigătoare și ne-am resemnat cu ideea, dar măcar să cheltuie și ei niște bani pentru asta! Că emoții sigur nu mai au… Cât despre Ică Florică Calotă, drumul lui în politică pare a fi din ce în ce mai neted, de unde se vede clar că înțelegerea cu PSD-ul îți asigură și pacea, și ascensiunea. Tocmai de aceea, nu credem că niște liberali care se respectă s-ar simți prea confortabil alături de Ică. Și vorbim aici despre principii, nu despre orgolii. Căci, fie că o recunoaște sau nu, Ică Calotă e pesedist.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*