liberinteleorman.ro

Ică Florică Calotă: „Am redus vârsta de pensionare pentru cei din sectorul energetic și extractiv!”

17 iunie 2021
Advertisement

Angajații care au lucrat cel puţin 25 de ani în industria de producţie de energie termică şi electrică vor putea ieși la pensie mai repede. Camera Deputaților a adoptat, miercuri, un proiect de lege care extinde acest beneficiu și pentru acești salariați. Printre cei care au votat proiectul a fost și deputatul de Teleorman – Ică Florică Calotă.

„Pentru a veni în sprijinul angajaților care lucrează în condiții deosebite de muncă, am votat favorabil, alături de colegii mei liberali din Teleorman, proiectul de lege care completează și modifică articole din Legea nr.263/2010, privind sistemul unitar de pensii publice.

Astfel, persoanele care au lucrat cel puţin 25 de ani în industria de producţie de energie termică şi electrică vor putea beneficia de reducerea vârstei standard de pensionare cu 13 ani. Mai exact, de la 65 la 52 de ani pentru bărbați, și de la 63 la 50 de ani pentru femei.

Mai mult decât atât, în respectivul proiect de lege se introduc și noi activităţi din domeniul producţiei energiei electrice şi termice, fiind vizate  acelea care se desfășoară în condiţii de muncă deosebit de grele, precum cele de producţie și mentenanţă, respectiv cele asimilate în termocentralele pe bază de cărbune și în minele de extracție a cărbunelui.

Practic, am dorit să venim în sprijinul acelora care duc greul acestor meserii, extrem de solicitante, pentru a se putea pensiona mai devreme și a se bucura de pensie. Am redus vârsta de pensionare pentru cei din sectorul energetic și extractiv, pentru că merită cu prisosință!

Nu va mai dura mult până când vor intra în vigoare aceste modificări de lege. Ar mai fi doar un pas de parcurs, întrucât după adoptarea acestora, legea a fost trimisă spre promulgare, la președintele țării, Klaus Iohannis”, a transmis deputatul PNL Teleorman, Ică Florică Calotă.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Mircea Dumitrescu, AUDIAT în dosarul Belina – Judecata, aproape de final

Următorul articol

TEROARE în Teleorman: Angajații unui magazin, BĂTUȚI în plină stradă de clanul Marmureaua

Cele mai recente articole de Actualitate