Ică Calotă, președintele ALDE Teleorman: „PSD ne-a amăgit”

în Actualitatea politică

Încep revelațiile anti-pesediste și în Teleorman. Multă vreme, atitudinea celor de la ALDE în raport cu oamenii PSD-ului a fost, cel puțin la nivelul exprimării publice, una destul de prietenoasă. Erorile pesediștilor erau trecute la capitolul „Și altele”, iar interesul de a rămâne la guvernare a dominat din plin această relație alambicată a pesediștilor teleormăneni cu vechii liberali ai județului. Acum, când PSD își arată tot mai clar vulnerabilitățile, au început să prindă expresie și gândurile sincere ale foștilor parteneri din ALDE cu privire la social-democrați. Iar liderul ALDE Teleorman, Ică Florică Calotă, e unul dintre primii politicieni care își exprimă dezamăgirea cu privire la atitudinea celor din PSD, dar care și spune direct că se aștepta ca PSD să trădeze încrederea partenerilor de guvernare.

Astfel, Ică Calotă consideră că ieșirea de la guvernare a ALDE se cerea de vreun an. Contactat de noi pentru a ne spune cum vede evoluția evenimentelor recente, Ică Calotă a fost direct:

În opinia mea, e o decizie care trebuia luată mai de mult, de un an de zile, de când domnul Tudorel Toader a fost remaniat. Pentru că alianța cu PSD, în decursul celor trei ani de zile, a fost din punctul meu de vedere, nebenefică pentru ALDE. Faptul că domnul Tăriceanu nu candidează este, în mare măsură, legat de faptul că PSD nu și-a ținut promisiunea, în sensul că el trebuia să fie candidatul PSD – ALDE- Pro România. PSD încă o dată a jucat la offside, ne-a amăgit, ne-a ținut încă doi ani de zile la guvernare, mințind că  vor pune candidat pe cel mai bine plasat, adică pe domnul Tăriceanu, pentru ca în ultimul moment, să ne facă surpriza asta neplăcută. Eu personal m-am așteptat la o atitudine incorectă din partea pesediștilor și am spus asta și domnului Tăriceanu, și domnului Chițoiu că asta se va întâmpla. Ei au crezut în sinceritatea lor și uite ce-a ieșit.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*