liberinteleorman.ro

Ică Calotă: ”Nu mă întorc la PNL, o să vină PNL după mine”

9 octombrie 2015
Advertisement

Monica Vasilescu

aldeDupă o perioadă de tăcere în care și-au aranjat sediul și noua structură politică, reprezentanții ALDE Teleorman au organizat, vineri, o conferință de presă în cadrul căreia au răspuns tuturor afirmațiilor făcute în spațiul public în ultimul timp.

Cei doi co-președinți ai Alianței Liberalilor și Democraților, Ică Calotă și Paul Chicu, alături de prim-vicepreședintele formațiunii, Dumitru Goldbach, au asigurat presa că sunt ”open mind” și că nu se poate vorbi de lipsa transparenței la ALDE Teleorman. Dacă Paul Chicu s-a axat în discursul său mai mult pe aspecte doctrinare și pe necesitatea de a încuraja mediul de afaceri, fiind unul dintre cei care știu ce înseamnă acest domeniu, Ică Calotă a vorbit despre unirea dintre PLR și PC, despre aspirațiile noului partid și modul de organizare.

”Fuziunea a decurs, nu aș spune cu succes, dar bine și suntem hotărâți să obținem un rezultat bun pentru alegerile de anul viitor. Avem un număr de 70 de organizații, 4.000 de membri, urmând să facem în toate cele 97 de localități organizații ALDE. Targetul nostru pentru alegerile locale este să obținem un procent de 10%. După cum știți, în PSD sunt probleme, în PNL sunt probleme, considerăm că prin liderii noștri de la centru și cu oamenii pe care i-am atras în acest proiect la Teleorman, vom reuși să facem o figură frumoasă la alegerile de anul viitor”, a spus co-președintele ALDE Teleorman, Ică Calotă.

Acesta a declarat că și-ar dori să fie președintele Consiliului Județean, dar, în același timp, trebuie să fie cu toții rezonabili, că nu poate să stabilească nimeni asta, ci doar rezultatul alegerilor locale, de aceea este importantă organizarea în primă instanță. Dacă nu i se îndeplinește visul de a conduce prima instituție din județ, Ică Calotă își va încerca norocul la alegerile parlamentare, tot de anul viitor, acolo unde își va rezerva un loc între candidați.

Întrebat dacă sunt reale discuțiile referitoare la revenirea sa la PNL, Ică Calotă a răspuns: ”La un moment dat, PNL era în silenzio stampa. Sunt liberal de 24 de ani. Eu am 50. Deci, jumătate din viața mea mi-am petrecut-o în acel partid. Dacă acel partid a ajuns la un anumit nivel, a ajuns și datorită mie. Nu este un cult al personalității, dar vreau să spun asta, că probabil nu se știe. Este foarte greu să nu ții legătura cu acei oameni cu care ai trăit 24 de ani. Eu nu pot să le întorc spatele acelor oameni. Asta nu înseamnă că vreau să mă întorc în PNL. A fost un zvon alimentat de nu știu cine și cu ce interes. Știți cum e PNL acum? Ca apa cu uleiul. Nu se amestecă niciodată. Eu cunosc foarte bine ce fel de oameni sunt liberalii și ce fel de oameni sunt democrat-liberalii. Niciodată nu vor sta la aceeași masă. Dar, ca să vă răspund la întrebare, nu mă întorc la PNL, o să vină PNL după mine”.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

1 Comment

  1. Va veni PNL-ul dupa Ica Calota cand va muri la cimitir cu o florea.
    Plecarea lui Ica Calota din PNL este un castig pentru aceasta formatiune politica.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Urmașul baronului…

Următorul articol

Povestea limbii române, un proiect de succes la Școala Gimnaziala nr. 2 Videle

Cele mai recente articole de Actualitatea politică